in

Παιδική τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

 


Καλμερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μας! Γιορτάζει ο μικρούλης μας, ο Δημητράκης μας! Χρόνια πολλά, γλυκιέ μας πρίγκηπα! Χρόνια φωτεινά, ευλογημένα, χρωματισμένα με τα πιο όμορφα χρώματα! Γεμάτα υγεία, χαμόγελα, αγάπη και δημιουργικότητα! Γιορτάζει όμως και η Δημητρούλα, η αδερφούλα μου (και πρώην Veggie Sister), ο γαμπρός μου και ο πεθερός μου. Χρόνια πολλά και όμορφα σε όλους και σε όλες!

Ήθελα λοιπόν μέρα που είναι να σας τρατάρω ένα γλυκάκι, αλλά τι γλυκάκι; Ιδανικό για παιδάκια, αλλά και γονείς! Ήθελα να δώσω και στον μικρούλη μου να δοκιμάσει, οπότε αποφάσισα να φτιάξω μια τούρτα με αγνά υλικά και μάλιστα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι! Είναι ωμοφαγική, αφού δεν χρειάζεται ψήσιμο και πολύ θρεπτική, αφού περιέχει ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, βρώμη, μπανάνα και πορτοκάλι. Και φυσικά vegan αφού δεν περιέχει ούτε βούτυρο, ούτε αυγά!

 

Παιδική τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

Είναι εύκολη στην παρασκευή, απλά χρειάζεται να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Η τούρτα αποτελείται από την βάση και δυο στρώσεις κρέμας: μιας λευκής και μιας με κακάο και συνδυάζει δυο αγαπημένες γεύσεις, την σοκολάτα με το πορτοκάλι. Παρ’όλο που δεν περιέχει σοκολάτα, έχει σοκολατένια γεύση. Ό,τ ι και να σας πω είναι λίγο! Μακάρι να μπορούσε να σας τα πει ο Δημητράκης που την τσάκισε! Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε κι εσείς!Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Αυτά τα ολίγα από το νησάκι μας! Σας στέλνω αγάπη και ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Μάκια πολλά! Μουάτς!

Υλικά για τσέρκι 18cm:
για την βάση:
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
50 γρ. νιφάδες βρώμης
90 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. ξύσμα+ 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
για την γέμιση:
120 γρ. μπανάνα ώριμη
150 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
200 γρ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
15 γρ. λάδι καρύδας
1+1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. κακάο
Παιδική τούρτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν πάστα. Αδειάζω το μπλέντερ μου και χτυπώ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο μέρη. το ένα 210 γρ. και το άλλο 110 γρ. Το πρώτο το απλώνω πάνω στην βάση που έχει στο μεταξύ παγώσει στο ψυγείο. Το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και τους αλεσμένους χουρμάδες και μετά το απλώνω και αυτό πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας. Διακοσμώ με κοπανισμένο καρύδι. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Βάζω στο ψυγείο να σφίξει και απολαμβάνω την επόμενη μέρα! Πριν σερβίρω, γαρνίρω με φέτες πορτοκάλι. Καλή σας απόλαυση!

theveggiesisters.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ ΣΕ ΕΚΔΟΧΗ ΡΟΥΣΤΙΚ (VIDEO)

Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο και τυριά