in

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Υλικά: 400γρ μπισκότα τύπου digestive 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 1 γάλα ζαχαρούχο χυμό ενός λεμονιού Ξύσμα λεμονιού Εκτέλεση: Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας. Χτυπάμε […]

Υλικά:


  • 400γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα.
  2. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας.
  3. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα.
  4. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : i-gastronomie

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η καλύτερη ζύμη για αρτοσκευάσματα που διατηρείται στο ψυγείο για 7 ημέρες

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σιμιγδάλι