Η πύλη gazetashqiptari.com δημοσίευσε στις 7 Φεβρουαρίου του 2018 ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο υπήρξε ο πρώτος μάρτυρας του UÇÇ (του υποτιθέμενου στρατού των τσάμηδων) Τόνι Τσέλα από το Λάπι του Κοσσυφοπεδίου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Αλλά, οι υπηρεσίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου διαπίστωσαν ότι ο παρουσιαζόμενος στη φωτογραφία ονομάζεται Αφρίμ Αλίου από το χωριό Μπραντάς του Ποντούγεβο, και ο αδελφός του, Αλί Αλί ονομάσθηκε πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς.


Όλο το σενάριο που φέρεται να υπήρξε ο πρώτος μάρτυρας του UÇÇ μαγειρεύθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας [στο κείμενο στα ελληνικά: Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)], σε συνεργασία με τον πράκτορά τους, Φεστίμ Λατό, ο οποίος εκπαιδεύθηκε το 2007 στο στρατόπεδο ασφαλείας στην Κρήτη.

Αναμένεται ότι σύντομα το Αφρίμ Αλίου, ο οποίος ζει στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, θα κληθεί στη γερμανική μυστική υπηρεσία για το θέμα. «Είναι πολύ πιθανό η Γερμανία να αγνοήσει τον Αφρίμ Αλίου για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας και να καταστρέψει τις γερμανικές επιστολές», γράφει το δημοσίευμα αναιρώντας την προηγούμενη παράγραφο.

Συνεχίζει:

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Αφρίμ Αλίου, δεν γνωρίζει τίποτε από την υπόθεση ότι υπήρξε ο πρώτος μάρτυρας για την τσαμουριά που ονομαζόταν ως Τόνι Τσέλα και όλα αυτά είναι ένα σενάριο της ελληνικής ασφάλειας σε συνεργασία με τον Φεστίμ Λατό. Πολλοί Αλβανοί έχουν πέσει θύματα της απάτης του Φεστίμ Λατό, ο οποίος έχει τεθεί στην υπηρεσία της Ελλάδας για να σαμποτάρει τις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στον ΟΗΕ.

Αναμένεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι του Φεστίμ Λατό θα προκαλέσουν σοβαρά περιστατικά σε ιδρύματα του Κοσσυφοπεδίου.

Επίσης, η ασφάλεια της Ελλάδας τον Μάρτιο θα δημιουργήσει ένα περιστατικό στα σύνορα με την Αλβανία, που θα φέρεται ότι γίνεται επίθεση σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού στα Ιωάννινα και θα κατηγορηθεί το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία στα Ηνωμένα Έθνη ως χώρες που προωθούν τον αλυτρωτισμό.

Ο Φεστίμ Λατό είναι από την Φίερ και ζει στην Ολλανδία εδώ και πολλά χρόνια και συνυπάρχει με έναν Έλληνα, γείτονάς του στην Ολλανδία είναι ο Έλληνας πράκτορας Θανάσης Σπυρόπουλος.

Ο Λατό το 1993 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών στον Αυλώνα για κλοπή, το 2015 το δικαστήριο των Τιράνων τον καταδίκασε για απάτη χιλιάδων ευρώ και το 2017 καταδικάστηκε για μη καταβολή φόρων. Δεν μπορεί να έρθει στην Αλβανία επειδή εκκρεμεί ποινή φυλάκισης δύο ετών.

«Ποιος είναι ο πρώτος μάρτυρας του πολέμου Τσαμουριάς- Ελλάδας, που μόλις άρχισε σχεδόν ανεπίσημα», γράφει το δημοσίευμα της gazetashqiptari.com που επικαλείται η ‘news-start.info» και αναφέρει το echedoros

Πρόκειται για ένα ύποπτο δημοσίευμα, το οποίο επιθυμεί να εμπλέξει την ΕΥΠ στα ύπουλα παιχνίδια των Αλβανών. Προφανώς οι μυστικές μας υπηρεσίες δεν έχουν σκοπό να εμπλακούν σε τέτοιες υποθέσεις και σίγουρα ο στόχος και ο σκοπός τους είναι να προκαλέσουν επεισόδιο, το οποίο θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια. Χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση.

Γράφαμε συγκεκριμένα:

Ο ηγέτης των Τσάμηδων των Βαλκανίων, Φεστίμ Λατό, μιλά για τον πρώτο νεκρό Αλβανοτσάμη στον …πόλεμο Τσαμουριάς- Ελλήνων!

Τον αποκαλεί διοικητή Κούσι και τον χαρακτηρίζει ως «πρώτο μάρτυρα του «Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς’!

Όπως αναφέρει, ο Κούσι έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατεβάσει την ελληνική σημαία στο δήμο Ιωαννίνων και να την αντικαταστήσει με τη σημαία της τσαμουριάς…

Ο διοικητής Κούσι, λέει ο Λατό, ήταν μέρος της τάγματος Καμελεόνι.

Είχε προβεί σε αυτήν την πατριωτική πράξη μόνος του.

Είχε διαφωνήσει με την ομάδα που συμμετείχε γιατί ήθελε να επιτεθεί στο ελληνικό συνοριακό σταθμό στην τοποθεσία Γευγελή, αλλά το αίτημά του αυτό δεν εγκρίθηκε από το «Γενικό Επιτελείο της Τσαμουριάς», αφού ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί βία αποκαλύπτει δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση

Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτές τις τρελές και κραυγαλέες προβοκάτσιες;

Μα φυσικά η ελληνική Κυβέρνηση που προχωρούσε σε μυστική διπλωματία με τους Αλβανούς και άνοιξε την κερκόπορτα!

Οι «Τσάμηδες» με ανακοίνωση τους ζήτησαν πριν λίγο καιρό νεκροταφεία στην Ελλάδα προφανώς σε αντιδιαστολή των ελληνικών νεκροταφείων στην Αλβανία. Και όχι μόνο αυτό αλλά διέρρεαν δοσοληψίες με την ελληνική πλευρά κάτω από το τραπέζι.

Ενώ λοιπόν ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Τσάμικο», ο Αλβανός ομόλογος του D. Bushati δήλωνε «οι «Τσάμηδες θα χαρούν τις περιουσίες τους» «αδειάζοντας» τον Κοτζιά και βάζοντας «φωτιά» σε ένα θέμα που υπάρχει από το 1944 και το διωγμό τους από την Ελλάδα κατηγορούμενοι από ελληνικό δικαστήριο με αμετάκλητη απόφαση ως δοσίλογοι των Γερμανών και των Ιταλών.

Την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα και «ασφαλώς δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών» έκανε πριν μέρεςο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, την ίδια ώρα όμως ο Αλβανός ομόλογος του Ditmir Bushati μιλώντας στην Αλβανική Βουλή επανέφερε το θέμα λέγοντας ότι «Τσαμήδες θα χαίρονται τις περιουσίες τους..».

Αν λέμε, αν ανοίξει θέμα αποζημίωσης των Τσάμηδων και των ανύπαρκτων πλέον περιουσιών τους στην Θεσπρωτία , τότε οι Αλβανοί είναι ικανοί να ζητήσουν ακόμη και αποζημίωση για την «εισβολή» ( έτσι την ονομάζουν τα αλβανικά βιβλία) του ένδοξου ελληνικού στρατού στην Αλβανία κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940.

loading...