Υλικά
-
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
-
250 γρ. τυρί φέτα
-
1 αβγό
-
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
-
πιπέρι
Βήματα
-
Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι ρολό σε κομμάτια των 8εκ. περίπου. Το ξετυλίγουμε.
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι το τυρί σε ένα πιάτο, ή το “πατάμε” με το πιρούνι.Προσθέτουμε το αβγό και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο.
-
Αν θέλω προσθέτω λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.(Το προτείνω, γιατί απογειώνει τη γεύση!)
-
Στην άκρη του φύλλου βάζω ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
-
Διπλώνω έτσι, ώστε να δημιουργήσω ένα τρίγωνο και έπειτα ενώνω την εσωτερική πλευρά κάθε τριγώνου προς τα μέσα.
-
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά μέχρι να διπλώσω όλο το φύλλο.
-
Βρέχω με ελάχιστο νεράκι την άκρη του φύλλου για να κλείσει και να κολλήσει.
-
Τα αραδιάζω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ενδιάμεσα βάζω κι άλλο αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο όσες ώρες θέλω, μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι.
-
Τηγανίζω σε καυτό λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστα και τραγανά! ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!