Υλικά

30 τυροπιτακια

  1. 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
  2. 250 γρ. τυρί φέτα
  3. 1 αβγό
  4. λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  5. πιπέρι

Βήματα

18 Minutes

  1. Κόβουμε το φύλλο, όπως είναι ρολό σε κομμάτια των 8εκ. περίπου. Το ξετυλίγουμε.

  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι το τυρί σε ένα πιάτο, ή το “πατάμε” με το πιρούνι.Προσθέτουμε το αβγό και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε λίγο.

  3. Αν θέλω προσθέτω λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.(Το προτείνω, γιατί απογειώνει τη γεύση!)

  4. Στην άκρη του φύλλου βάζω ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση.

  5. Διπλώνω έτσι, ώστε να δημιουργήσω ένα τρίγωνο και έπειτα ενώνω την εσωτερική πλευρά κάθε τριγώνου προς τα μέσα.

  6. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά μέχρι να διπλώσω όλο το φύλλο.

  7. Βρέχω με ελάχιστο νεράκι την άκρη του φύλλου για να κλείσει και να κολλήσει.

  8. Τα αραδιάζω σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.

  9. Ενδιάμεσα βάζω κι άλλο αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο όσες ώρες θέλω, μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι.

  10. Τηγανίζω σε καυτό λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστα και τραγανά! ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

loading...