Του Γιώργου Φαρμάκη

Η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα διάφορα εθνικά θέματα που προκύπτουν. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η «κρίση των Ιμίων» κατά την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαφανίστηκε. Όλη η κυβέρνηση προσπάθησε να αποσιωπήσει το γεγονός και οι πρώτες δηλώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης ήρθαν 15 ώρες μετά από το επεισόδιο. Είναι περιττό  να πει κανείς ότι αν οι Τούρκοι «χόντραιναν» το «στημένο» τους παιχνίδι η Ελλάδα σήμερα θα είχε τουρκικά στρατεύματα πάνω στις βραχονησίδες και η κυβέρνηση ακόμα θα έψαχνε να βρει τα λόγια που θα πει στον κόσμο.


Δυστυχώς για τους Έλληνες η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ελληνικός λαός νιώθει πιεσμένος από τα οικονομικά προβλήματα και προδομένος στα εθνικά θέματα. Η πολιτική που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενοι έχουν κάνει τον λαό να νιώθει πιεσμένος και όλοι οι άνθρωποι περπατάνε με σκυμμένο  το κεφάλι.

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας και δυστυχώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την προκλητικότητα των Τούρκων. Ο στρατός δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθώς αν ο υπουργός δεν δώσει εντολή απαγορεύεται να κάνει οτιδήποτε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απόν σε όλα τα σημαντικά ζητήματα και το μόνο που είπε είναι ότι η Τουρκία πρέπει να προσέχει. Η κυβέρνηση από την άλλη, όταν θυμήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα των Ιμίων δήλωσε ότι οι Τούρκοι πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας και η καθεμιά, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και η ασφάλεια της χώρας κρατιέται κυριολεκτικά από μια κλωστή!

loading...