Από το πιο λαχταριστό νηστίσιμο αφράτο κέικ πορτοκαλόπιτα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ μισή κούπα σπορέλαιο, ξύσμα 2 πορτοκαλιών,1 κούπα ζάχαρη,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το χυμό δυο πορτοκαλιών και μέσα διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 κούπα αλεύρι τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί.
Την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη 500 ml νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για 3 λεπτά.
Όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό 2 πορτοκαλιών και το αφήνουμε να κρυώσει.
Οπότε σιροπιάζομαι κρύο σιρόπι καυτή πορτοκαλόπιτα όχι τα αντίθετο.
Για διακόσμηση καραμελώνουμε πορτοκάλια εάν θέλουμε.
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ:
Βράζουμε 3 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη μόλις αρχίζει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα της φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε 6 λεπτά.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν τοποθετούμε. στην σχάρα του φούρνου λαδόκολλα βάζουμε της φέτες στην σειρά και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο!
Συνταγή Από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ