in

Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη !!!

Από το πιο λαχταριστό νηστίσιμο αφράτο κέικ πορτοκαλόπιτα !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ μισή κούπα σπορέλαιο, ξύσμα 2 πορτοκαλιών,1 κούπα ζάχαρη,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το χυμό δυο πορτοκαλιών και μέσα διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε με σύρμα.


 

Τέλος προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,1 κούπα αλεύρι τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί.
Την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!

ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 500 γραμμάρια ζάχαρη 500 ml νερό 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για 3 λεπτά.

 

Όταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό 2 πορτοκαλιών και το αφήνουμε να κρυώσει.
Οπότε σιροπιάζομαι κρύο σιρόπι καυτή πορτοκαλόπιτα όχι τα αντίθετο.
Για διακόσμηση καραμελώνουμε πορτοκάλια εάν θέλουμε.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ:
Βράζουμε 3 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη μόλις αρχίζει ο βρασμός ρίχνουμε μέσα της φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε 6 λεπτά.
Στην συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν τοποθετούμε. στην σχάρα του φούρνου λαδόκολλα βάζουμε της φέτες στην σειρά και τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο!

Συνταγή Από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε  Ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο: «Ξάπλωσε» 3 άτομα γιατί τον κορόιδευαν για την τσάντα του (vid)

Μελιτζάνες ιμάμ με κρέμα φέτας και φρυγανισμένο ψωμί