Υλικά
-
1 κολοκύθα
Βήματα
-
Κόβουμε την κολοκύθα κάθετα σε ροδέλες και μετά κόβουμε την κάθε ροδέλα στα 2.
-
Kαθαρίζουμε τα 2 μεγάλα κομμάτια από τα σπόρια και τις ίνες με ένα κουτάλι και τα φυλάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
-
Tεμαχίζουμε την κάθε φέτα σε μικρότερα κομμάτια.
-
Kαι αφαιρούμε εύκολα τη φλουδα της κολοκύθας με ένα μαχαίρι. Η παραπάνω διαδικασία συνεχίζεται για όλη την κολοκύθα.
-
Όταν φτάσουμε στο «καπάκι» μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε τη σάρκα με ένα melon baller κάνοντας τα μπαλάκια.
-
Σε αυτή τη φάση, έχοντας κύβους κολοκύθας μπορούμε να τους ζυγίσουμε, να τους συσκευάσουμε σε σακούλες τροφίμων και να τους αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
-
Εναλλακτικά βάζουμε στο μίξερ μας το εργαλείο του τρίφτη.
-
Και αφού τρίψουμε την κολοκύθα την καταψύχουμε σε σακουλάκια τροφίμων.
-
Τα σπόρια που μας έμειναν τα τρίβουμε με τα χέρια μας (μαζί με τις ίνες) μέσα στο νερό και αφού ξεκολλήσουν καλά, θα αρχίσουν να επιπλέουν.
-
Τα μαζεύουμε, τα ξεπλένουμε καλά,
-
Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και εάν θέλουμε τα αλατίζουμε κι ολας.
-
Τα ψήνουμε για 5 λεπτακια στους 150 βαθμούς μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και ξανθύνουν λίγο.
-
Τα φυλάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.