in

Πώς να ξεβουλώσω την τουαλέτα

Πώς να κάνετε αποφράξεις μόνοι σας

Μια βουλωμένη τουαλέτα δεν είναι ό, τι πιο ευχάριστο, αλλά εφόσον η βλάβη δεν είναι σοβαρή, είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να διαχειριστείτε και μόνοι σας χωρίς να καλέσετε υδραυλικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το βούλωμα δημιουργείται από υπερβολικές ποσότητες χαρτιού τουαλέτας και ασυνήθιστου σχήματος αντικείμενα (πάνες, σερβιέτες, συσκευασίες, μικροαντικείμενα κλπ). Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί μια απόφραξη μπορεί κάποιες φορές να είναι απλή, αλλά πάντα είναι μια βρόμικη δουλειά


Όταν δείτε ότι η στάθμη του νερού της λεκάνης είναι πιο ψηλά από ό,τι συνήθως, είναι σημάδι ότι κάτι έχει μπλοκάρει τους σωλήνες της τουαλέτας. Άλλο – και πιο ξεκάθαρο – σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στους σωλήνες είναι το να έχει ξεχειλίσει η λεκάνη με νερά. Καταρχήν, μην πανικοβάλλεστε. Πάρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του εαυτού και του μπάνιου σας πριν ξεκινήσετε την απόφραξη: Μην τραβήξετε το καζανάκι, κλείστε την παροχή νερού στη λεκάνη, βάλτε τα γάντια σας, βάλτε εφημερίδες στο πάτωμα του μπάνιου και αδειάστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.

Αν έχετε χρόνο και υπομονή, μπορείτε να επιχειρήστε να κάνετε την απόφραξη της λεκάνης με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό ή με μαγειρική σόδα και ξίδι. Αν όμως δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να δράσουν τα παραπάνω συστατικά, δοκιμάστε κάποιο από τα εργαλεία απόφραξης: Η βεντούζα αναρρόφησης βασίζεται στην αρχή ότι η πίεση προς τα κάτω σε συνδυασμό με το τράβηγμα προς τα επάνω θα δημιουργήσει αναρρόφηση στο εσωτερικό της κεφαλής του εμβόλου η οποία θα αποσυμφορήσει τις σωληνώσεις και θα αποφράξει τη λεκάνη σας. Εάν κάνετε αυτή την κίνηση κάποιες φορές, είναι πιθανό να επιτύχετε την απόφραξη. Να ξέρετε ότι οι αποφράξεις με βεντούζα αναρρόφησης είναι απαραίτητο να συνοδεύονται με απολύμανση του εργαλείου, προκειμένου να εξουδετερωθούν τα βακτήρια της τουαλέτας.
Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας με τη μέθοδος της συρμάτινης ξεδιπλωμένης κρεμάστρας.

Οι αποφράξεις με τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι συχνά αποτελεσματικές, αφού μια κυκλική απαλή κίνηση τους εργαλείου μέσα στον αγωγό μπορεί να αποσυμφορήσει το μπλοκάρισμα και να ωθήσει το αντικείμενο που προκάλεσε την εμπλοκή σε φαρδύτερο σημείο του σωλήνα.

Για εμπλοκές που επιμένουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευέλικτο εργαλείο καθαρισμού (το λεγόμενο υδραυλικό φίδι) που μπορείτε να εισάγετε κατευθείαν στην τουαλέτα. Αν καταλάβετε πού ακριβώς βρίσκεται το σημείο της εμπλοκής, κινείστε το εργαλείο με περιστροφικές κινήσεις προκειμένου να καθαρίσετε το σωλήνα.

Εάν ακούσετε νερό να κινείται στο εσωτερικό των σωλήνων σας, σημαίνει ότι πιθανότατα η απόφραξη ήταν επιτυχής. Ανοίξτε τη ροή του νερού και πατήστε το καζανάκι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν κανονικά. Τέλος, απολυμάνετε τη λεκάνη σας, καθώς η απολύμανση μετά την απόφραξη είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις από τα βακτήρια που κυκλοφορούν στο νερό της τουαλέτας. Γενικώς συχνές απολυμάνσεις των εργαλείων αλλά και της τουαλέτας και γενικώς των αποχετεύσεων θεωρούνται αναγκαίες για να μειωθεί η εξάπλωση των παθογόνων μικροβίων.

Στην απίθανη περίπτωση που όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν αποτύχει να αποφράξουν την τουαλέτα σας, είναι πιθανόν να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα που εκτείνεται κατά μήκος των σωληνώσεων της αποχέτευσης, οπότε ένας υδραυλικός είναι ο αρμόδιος για να επέμβει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τι Θερμοκρασία Πρέπει Να Έχει Το Ψυγείο – Καταψύκτης

Ti Να Κάνω Αν Μπεί Κλέφτης Στο Σπίτι Μου