Τον περασμένο μήνα, υπό την σκιά της παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, με κυβερνητική «τζίφρα», το διαδίκτυο γέμισε με δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για αλλαγή του ονόματος των οδικών πινακίδων του οινοτουριστικού δικτύου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος από «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» σε «Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας».

Μάλιστα, δόθηκαν και φωτογραφίες από οδική πινακίδα στην Επανομή και όχι μόνο, που φαίνεται να έχει αλλάξει το όνομα.


Δείτε:

Η Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ένωση, το όνομα «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» τροποποιήθηκε σε «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» πριν από 16 χρόνια (2002) καθώς το δίκτυο των μελών του επεκτάθηκε γεωγραφικά με την ένταξη σε αυτό επισκέψιμων οινοποιείων και από άλλες Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα από την Θράκη και την Ήπειρο.

Οι οινοπαραγωγοί ισχυρίστηκαν δε ότι οι οδικές πινακίδες με το όνομα «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» τοποθετήθηκαν το έτος 2000, πριν την αλλαγή της επωνυμίας του δικτύου, ενώ από το 2002 και μετά, όσα οινοποιεία του δικτύου επιθυμούσαν να τοποθετήσουν επιπλέον οδική σήμανση, χρησιμοποιούσαν τη νέα επωνυμία του δικτύου: «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

«Έτσι, σήμερα υπάρχουν ταυτόχρονα και παλιές και νέες οδικές πινακίδες», διατείνονται.

Τέλος, σε ότι αφορά την οδική πινακίδα που αναφέρουν τα δημοσιεύματα «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στην Επανομή Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζουν, έχει τοποθετηθεί πριν 3 χρόνια και σε νέα θέση, διαφορετική από αυτή με την προηγούμενη επωνυμία: «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας», η οποία και βρίσκεται στην αρχική της θέση (στην άνοδο προς Πλαγιάρι)!

Τα δημοσιεύματα πάντως επιμένουν πως υπάρχει πρόθεση εξαφάνισης της λέξης «Μακεδονία».

Εμείς σεβόμαστε τόσο τους καταγγέλλοντες, όσο και τους οινοπαραγωγούς και προτείνουμε:

Ασχέτως με το τι έχει συμβεί, οι οινοπαραγωγοί θα μπορούσαν, τώρα που η κερκόπορτα άνοιξε για τα καλά στην Μακεδονία μας, να επανέλθουν με το όνομα «Μακεδονία» για τους δρόμους του κρασιού, προσθέτοντας τις υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Η αντίσταση απέναντι στην παράδοση ιερών και οσίων των Ελλήνων μπορεί να έχει πολλές μορφές, όχι απαραίτητα ακραίες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Δεν αποκλείεται η τροποποίηση του «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» σε «Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας», ασχέτως της χρονικής στιγμής, κατά την οποία αποφασίστηκε να γίνει, να χρησιμοποιηθεί από «καλοθελητές» και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε και δεν πιστεύουμε πως οι όποιοι Έλληνες οινοπαραγωγοί δρουν, εν γνώσει τους, εις βάρος των ελληνικών δικαίων.

Ας διαψεύσουν λοιπόν τους όποιους αμφισβητίες.

loading...