in

Προς φιάσκο η Ιεραρχία! Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας -Τι πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδριάση της Ιεραρχίας προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο λίγο πριν από τις 12 αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τη συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ένταση στην Ιεραρχία, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να μιλήσει για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης είχε τονίσει επανειλημμένως πως οι κληρικοί επιτελούν ουσιαστικό έργο στην Εκκλησία και για αυτό η Ιεραρχία της Ελλάδος οφείλει να τους προστατέψει και ότι οι κληρικοί όταν τους πειράξεις γίνονται άγρια θηρία.

O Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δήλωσε ακόμη εξ αρχής την έκπληξή του για τις κοινές ανακοι­νωσεις Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού και τα όσα αυτές περιελάμβαναν, ενώ έκανε λόγο για «μπιλιάρδο» στις πλάτες των κληρικών αναφερόμενος και στις δηλώσεις για 10.000 προσλήψεις.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα επιβεβαιώνεται το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ που από την Τρίτη έγραφε πως πάμε για φιάσκο στην Ιεραρχία

Και σαν να μην έφτανε η αποχώρηση του Μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε πάλι την γωνστή μέθοδο της παραπομπής του θέματος σε…Επιτροπή!

Λες και όσες Επιτροπές έχονυ συσταθεί έχουν φέρει αποτέλεσμα. Με τελευταία αυτή για τα Θρησκευτικά…

Κάλεσε τους Ιεράρχες να εγκρίνουν τις προτάσεις του προσυμφώνου με τον πρωθυπουργό λέγοντας μάλιστα:

«Σταθείτε στο πλευρό μου, υιοθετήστε τις αγωνίες μου, αφουγκραστείτε τις προσδοκίες του λαού μας, συμμεριστείτε τις κοινές μας ευθύνες»,

Όπως προαναφέραμε πρότεινε τη δημιουργία Νομοπαρασκευαστικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από αρχιερείς με νομικές γνώσεις, νομικούς συμβούλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικούς και οι οποίοι θα εργαστούν από κοινού με την Πολιτεία για να καταλήξουν στην επιθυμητή Συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους…εν ελθέτω χρόνο!!!!

Συνάμα διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για την μισθοδοσία του κλήρου, προτείνοντας ακόμη και να συμπεριληφθεί στην Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ακόμα ότι ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που το έθεσε από την αρχή στον ενθρονιστήριο λόγο του. Προς τούτο, διευκρίνισε, ότι συνεργάστηκε με όλους τους πρωθυπουργούς από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι και τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ένα πρώτο βήμα έγινε με τον Αντώνη Σαμαρά για τη διαμόρφωση εταιρείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μάλιστα, παρουσίασε τα πρακτικά όλων των ενημερώσεων στους αρχιερείς και την Ιερά Σύνοδο.
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος έχω υποχρέωση και καθήκον να εργαστώ για την ευόδωση και την επίτευξη αυτών των στόχων. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο οραματισμός, χωρίς ανθρώπους που να συμμερίζονται, να επιθυμούν και να αγωνιούν για την εκπλήρωση του. Απευθύνω, λοιπόν, θερμή παράκληση στον Ιερό Κλήρο και στα στελέχη του εκκλησιαστικού έργου: σταθείτε στο πλευρό μου, υιοθετήστε τις αγωνίες μου, αφουγκραστείτε τις προσδοκίες του λαού μας, συμμεριστείτε τις κοινές μας ευθύνες. Υπόσχομαι να σταθώ κοντά σας, να συμπαρασταθώ στις δυσκολίες σας, τα προβλήματα σας. Να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση της διακονίας σας και την εξασφάλιση σας, όπως και των αγαπημένων σας προσώπων».

Comments

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Loading…

0

Comments

0 comments

61χρονος Bίασε Koριτσάκι και το άφησε να Πεθάνει. Όταν οι αστυνομικοί κοίταξαν το εσώρουχό της, Δάκρυσαν

Ενταση στο Πολυτεχνείο: Προπηλάκισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ