in

Πρωτεϊνικά Μπισκότα με μήλο, καρύδια και ρίζα κιχωρίου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη

Πεντανόστιμα σπιτικά μπισκότα με μήλο και καρύδια χωρίς αλεύρι και ζάχαρη που θα τα λατρέψετε. Τα μπισκότα έχουν τη γεύση της μηλόπιτας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, προβιοτικά και πρωτεΐνη. Μοιραζόμαστε μαζί σας μια συνταγή μας που την φτιάχνουμε πολύ συχνά γιατί εκτός από πεντανόστιμα μπισκότα γίνονται πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα και είναι πολύ υγιεινά. Αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τον καφέ και το τσάι σας. Τη συνταγή την δοκιμάσαμε με σκόνη πρωτεΐνης με γεύση και χωρίς γεύση. Προτείνουμε να δοκιμάσετε σκόνη πρωτεΐνης MyProtein με γεύση βανίλια και την MyProtein Impact Diet Whey με γεύση μόκα. Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε πρωτεΐνη χωρίς γεύση η καλύτερη επιλογή για να δώσουμε την γλυκιά γεύση στα μπισκότα είναι η στέβια. Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε σκόνη πρωτεΐνης με γεύση θα παραλείψουμε τη στέβια καθώς η πρωτεΐνη περιέχει τα δικά της γλυκαντικά.

Το  μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Για να προσθέσουμε επιπλέον φυτικές ίνες προσθέσαμε στα μπισκότα μας ινουλίνη από ρίζα κιχωρίου, μια πρεβιοτική φυτική ίνα που βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου. Η ινουλίνη προσθέτει επιπλέον φυτικές ίνες στα μπισκότα μας, βοηθάει στην πέψη και αυξάνει τον αριθμό των καλών βακτηριδίων στο έντερο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Αν δεν θέλετε να προσθέσετε ινουλίνη μπορείτε να την παραλείψετε.

Για τα μπισκότα με μήλο ετοιμάσαμε ένα βίντεο με βήμα προς βήμα τη διαδικασία.

Πρωτεϊνικά Μπισκότα με μήλο, καρύδια και ρίζα κιχωρίου (χωρίς αλεύρι και ζάχαρη) – Βίντεο Συνταγής

Υλικά

100 γραμμ. ασπράδια
30 γραμμ. ινουλίνη από ρίζα κιχωρίου
30 γραμμ. σκόνη πρωτεΐνης
4 γραμμ. στέβια
60 γραμμ. τριμμένο μήλο
150 γραμμ. τριμμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1/8 κουταλάκι γαρίφαλο
1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα ασπράδια και την ινουλίνη. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την σκόνη πρωτεΐνης, την στέβια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί απλώνουμε χαρτί/κόλλα ψησίματος.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 12 λεπτά περίπου.

Όταν ψηθούν τα μπισκότα τα τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί!

Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού και βάση μπισκότου