in

Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 6 απλούς κανόνες για να ζείτε υγιείς και ευτυχισμένοι

Ο Μιχαήλ Λαμπκόφσκι, ψυχολόγος, δεν κρύβει το γεγονός ότι έγινε ψυχολόγος για να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, τα οποία και κατάφερε εν τέλει να αντιμετωπίσει.

Ως αποτέλεσμα της 30ετούς εμπειρίας και παρατήρησης, διατύπωσε 6 βασικούς κανόνες που βοηθούν να νικήσουμε τη νεύρωση.


Εμείς μάθαμε ακόμη περισσότερα για αυτούς τους 6 κανόνες από τον Μιχαήλ Λαμπκόφσκι και τους μοιραζόμαστε μαζί σας. Αν τους δοκιμάσετε θα καταφέρετε να γίνετε πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.

Κανόνας 6: Κάντε μόνο αυτό που επιθυμείτε.

Αυτός ο κανόνας είναι ο κύριος κανόνας. Κάντε μόνο αυτά που πραγματικά θέλετε να κάνετε σε όλες τις καταστάσεις, είτε είναι απλές και καθημερινές, όπως το μαγείρεμα, είτε είναι πράγματα που θα σας αλλάξουν τη ζωή, όπως γάμος, παιδιά, μετακόμιση κ.α.. Απλά ακούστε την καρδιά σας και κάνετε αυτό που θέλετε.

Για να αναθρέψετε ένα αυτοδύναμο παιδί με καλή ψυχική υγεία, αυτός ο κανόνας πρέπει να εφαρμοστεί με το που θα γεννηθεί. Ερωτήσεις όπως “Τι θέλεις να κάνεις τώρα;” “Τι θέλεις να φας;” “Τι θέλεις να φορέσεις σήμερα;” είναι τα πρώτα βήματα.

Κανόνας 5: Μην κάνετε ό, τι δεν θέλετε να κάνετε.

Μια από τις βασικές φράσεις του Λαμπκόφσκι είναι: “Οι παραχωρήσεις και οι συμβιβασμοί είναι ένα μονόδρομος για έναν καρδιολόγο ή έναν ογκολόγο.” Η ιδέα του “δεν θέλω να το κάνω, αλλά πρέπει να” θα έχει τις ίδιες συνέπειες.

Γι ‘αυτό δεν πρέπει να κάνετε πράγματα που δε θέλετε να κάνετε. Κι αν τα κάνετε, να μην εκπλαγείτε αν νιώσετε ότι είστε δυσαρεστημένοι, ανήσυχοι ή αποτυχημένοι.

Κανόνας 4: Αν δεν σας αρέσει κάτι, μη μένετε σιωπηλοί.

Η τυπική συμπεριφορά ενός νευρωτικού ανθρώπου είναι να συσσωρεύσει μέσα του την οργή του. Στη συνέχεια να υποφέρει από μια εσωτερική φωνή που θα διαμαρτύρεται μέσα του. Είναι λιγότερο ρομαντικό, αλλά είναι καλύτερο για όλους να λένε: “Όχι, δεν μου αρέσει. Μη μου μιλάτε με αυτόν τον τρόπο. ”

Ο ψυχολόγος δηλώνει επίσης ότι πρέπει να το πείτε μόνο μια φορά. Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της συμπεριφοράς, θα πρέπει καλύτερα να αποφύγετε τέτοιου είδους σχέσεις.

Κανόνας 3: Μην απαντάται αν δε σας ζητηθεί.

Τέτοιες δηλώσεις όπως “Είσαι απαίσιος!” , ή “Είμαι τόσο κουρασμένος. Έχω τελειώσει! “Και ούτω καθεξής, δεν είναι ερωτήσεις. Και δεν πρέπει να απαντήσετε. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις παραπάνω εκφράσεις, το κάνουν για να προκαλούν τους ανθρώπους να τους απαντήσουν κάτι του τύπου:  “Τι συμβαίνει; Γιατί διαμαρτύρεσαι;”. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτές είναι φράσεις χειραγώγησης των νευρωτικών ανθρώπων.

Κανόνας 2: Απαντήστε μόνο σε ερωτήσεις.

Αν σας γίνει μια ερώτηση και απαντήσετε μόνο σε αυτή την ερώτηση, τότε θα δείξετε αυτοπεποίθηση. Διαφορετικά, η απάντησή σας θα μοιάζει περισσότερο με δικαιολογία. Κάθε πρόσθετη εξήγηση ή διευκρίνιση μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία. Αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες, θα σας κάνει επιπλέον ερωτήσεις.

Κανόνας 1: Μιλήστε μόνο για τον εαυτό σας, όταν μαλώνετε.

Η βασική αρχή αυτής της μεθόδου είναι να εξηγήσετε τα συναισθήματά σας και τις προσδοκίες σας για το πώς θέλετε οι άνθρωποι γύρω σας να σας αντιμετωπίσουν. Αυτός ο κανόνας δεν δημιουργεί καμία σύγκρουση, γιατί δε συζητάτε πραγματικά με τον σύντροφό σας. Μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.

Ο συγγραφέας δηλώνει ότι για να δείτε ορατές θετικές αλλαγές, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες για τουλάχιστον 6 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μάνα πήδηξε μαζί με τον ανάπηρο γιο της από τον 9ο όροφο επειδή δεν είχε χρήματα να του πάρει αναπηρικό αμαξίδιο

Δασκάλα κουβάλησε παράλυτη μαθήτρια στην πλάτη της επί 2 μέρες για να την πάρει μαζί στη σχολική εκδρομή