in

Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό

Υλικά

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό


1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο1/2 κ.γ. σόδα2 καψουλίτσες βανίλια3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 φλ. τσαγιού βούτυρο1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

5 αυγά1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα

Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη

4 φλυτζάνια νερό1 ξυλάκι κανέλας1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λ περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.

Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό, ρίχνοντας το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.

Πηγή; xrysessyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Αυτός είναι ο 30χρονος που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα ναρκωτικών με τους δύο αστυνομικούς [εικόνες]

Τυροκαυτερή Τέλεια