Υλικά συνταγής
- ρεβίθια: 450 γρ.
- ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδι: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
- σύγκλινο ή άλλο παστό χοιρινό: 150 γρ., κομμένο σε κυβάκια
- σέλινο: 1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο
- καρότα: 2 σε ροδέλες
- λεμονί: 1/2, ο χυμός του
- αλάτι
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- σόδα: λίγη
Εκτέλεση συνταγής
- Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα ρεβίθια σε νερό στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα. Την επομένη τα πλένετε πολύ καλά, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε με πετσέτα για να φύγουν οι φλούδες. Τα βράζετε 20΄σε καθαρό νερό.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε 5΄το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Προσθέτετε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε τα ρεβίθια και βράζετε σε χαμηλή φωτιά 55′ (αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο νερό επιπλέον) .
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε ελαφρά το παστό χοιρινό. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια μαζί με αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε και σερβίρετε.