in

Ρολό με σολομό και σπανάκι

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 γρ. μαγιά στιγμής
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό σολομός φρέσκος φιλέτο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 600 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 1 αυγό
  • άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαγιά και ζυμώνετε για 2′-3′. Χτυπάτε τους κρόκους, το νερό και το αλάτι και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
  2. Βάζετε σε τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά. Κόβετε το σολομό σε δύο κομμάτια.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο παραλληλόγραμμο, απλώνετε το μισό σολομό και αλατίζετε. Βάζετε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και μετά το τυρί κρέμα και τελειώνετε με τον υπόλοιπο σολομό. Διπλώνετε τη ζύμη. Χτυπάτε 1 αυγό με 2 κουταλιές σούπας γάλα και αλείφετε τη ζύμη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50′ περίπου.

Συμβουλή

Μπορείτε να τυλίξετε το σολομό και σε έτοιμη σφολιάτα του εμπορίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πάπια γεμιστή με ρύζι, μανιτάρια και συκωτάκια πουλιών

Λαχανοντολμάδες με Χοιρινό και Κάστανα