in

Σαλβίνι-Λεπέν κήρυξαν το τέλος της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης – «Να τελειώσουμε αυτήν την Ε.Ε» – Μανιφέστο υπέρ του έθνους-κράτους

Με επίθεση στο «μπούνκερ των Βρυξελλών» κήρυξαν οι Ματέο Σαλβίνι και Μαρίν Λεπέν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας τους για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που έγινε στη Ρώμη.

«Το ραντεβού του Μαΐου θα είναι το τέλος μιας διαδρομής, μια επανάσταση της κοινής λογικής», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της ιταλικής Λέγκας, ο οποίος κατέχει παράλληλα τον τίτλο του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών.


Ο Σαλβίνι οδήγησε τους τελευταίους μήνες το κόμμα του σε εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ οι δημοσκοπήσεις του έδιναν λιγότερο από 10% πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, κερδίζοντας περίπου το 17% των ψήφων. Σήμερα βρίσκεται πλέον πρώτο στις προθέσεις ψήφου με ποσοστό πάνω από 30%.

«Η πραγματική πρόκληση είναι η μάχη κατά της επισφαλούς εργασίας, της ανεργίας, οι άδειες κούνιες των μωρών», είπε ο Σαλβίνι, ο οποίος γυρίζει σταδιακά τη θεματολογία των λόγων του, έπειτα από τη ρητορική μίσους εναντίον μεταναστών και προσφύγων, από την οποία κέρδισε πολλούς ψηφοφόρους.

«Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που έχουν οχυρωθεί στο «μπούνκερ των Βρυξελλών”… Ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, που έφεραν την επισφάλεια και τον φόβο στην Ευρώπη και αρνούνται να εγκαταλείψουν τις πολυθρόνες τους», συνέχισε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Ο Ιταλός πολιτικός επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων για τις επικρίσεις τους εναντίον του σχεδίου του προϋπολογισμού της Ιταλίας, το οποίο προβλέπει αύξηση των δαπανών και του δημοσιονομικού ελλείμματος αντίθετα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει μέχρι τώρα η χώρα.

«Προσέχω τις εκτιμήσεις των Χρηματιστηρίων, των αγορών, των αναλυτών, όμως όταν ένα σχέδιο προϋπολογισμού, όπως το δικό μας, βάζει στο κέντρο το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή, στη σύνταξη, αυτό προηγείται κάθε άλλης λογικής», είπε.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε όλα αυτά τα σημεία υποστηρίχθηκε από την Μαρίν Λεπέν, ηγέτη του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο).

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικοδομηθεί πάνω σε πολλές υποσχέσεις, αλλά σε πολύ λίγα επιτεύγματα και αποτελέσματα… εντελώς αξιοθρήνητα», διαβεβαίωσε. «Δεν αγωνιζόμαστε εναντίον της Ευρώπης, αλλά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό σύστημα», πρόσθεσε.

Με τη Γαλλίδα πολιτικό να προσθέτει: «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ιστορική στιγμή. Τον ερχόμενο Μάιο θα γραφτεί Ιστορία με κεφαλαίο Ι. Η ανάδυση μιας Ευρώπης των εθνών».

Η Λεπέν ελπίζει πως μαζί με τον Ιταλό σύμμαχό της και τους άλλους Ευρωπαίους εθνικιστές θα λάβουν στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αρκετές ψήφους, προκειμένου να ανατρέψουν τις ισορροπίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η μεγάλη πρόκληση στην Ευρώπη θα είναι οι ευρωεκλογές τον Μάιο 2019 όπου θα δοκιμαστούν οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε πτώση και των εθνικιστών που βρίσκονται σε άνοδο.

Στο παιχνίδι εξουσίας και πολιτικών εντυπώσεων αλλά και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης υπέρ των εθνικιστών έχουν μπει και οι αμερικανοί μέσω του αμερικανού Steve Bannon ο οποίος στην Ιταλία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ινστιτούτο σκέψης που θα προβάλλει τα εθνικά ιδεώδη και θα είναι ενάντια στα σχέδια του Soros.

Ωστόσο ενώ ο Bannon είχε επιχειρήσει να κάνει κάποιας μορφής πολιτικό deal με την Le Pen του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία φαίνεται ότι η Le Pen επιδιώκει συμμαχία την Lega του Salvini στην Ιταλία που δημοσκοπικά είναι πρώτο κόμμα με 33%.

O αμερικανός Bannon σύμβουλος έως πρότινος του Trump, έχει καταστρώσει ένα σχέδιο, το αμερικανικό σχέδιο στήριξης των εθνικιστών κομμάτων στην Ευρώπη, κόντρα στα σχέδια διεθνισμού του Soros.

Ο αμερικανικός παράγοντας προσπαθεί να διεισδύσει στην Ευρώπη και μέσω των εθνικιστών. Ωστόσο το εγχείρημα Bannon είναι ακόμη στο αρχικό του στάδιο.

Πέραν αυτών των σχεδίων ο βελγικός πολιτικός Mischaël Modrikamen έχει δημιουργήσει το ονομαζόμενο Κίνημα, το οποίο θα έχει ως στόχο να υπογραμμίσει τη σημασία της εθνικής κυριαρχίας, των ισχυρών συνόρων, των αυστηρών ορίων μετανάστευσης και της έντονης αντίστασης στον ριζοσπαστικό ισλαμικό τρόμο.

Το Κίνημα, το οποίο θα διοργανώσει μια ιδρυτική σύνοδο στις Βρυξέλλες στα τέλη Νοεμβρίου 2018, θα χρησιμεύσει επίσης ως σύνδεσμος μεταξύ συμμάχων σε 27 χώρες της ΕΕ και του Trump στις ΗΠΑ.

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα αποτελέσουν κεντρική πηγή, θα υποστηριχθούν δημοσκοπήσεις, θα υπάρξουν έρευνες σε think-tank με στόχο να καλλιεργηθεί η στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά και τον εθνικισμό.

Για να δούμε τελικά, τι θα αλλάξει πλέον στην Ευρώπη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Συναγερμός στην Ουκρανία: Απομακρύνονται 10.000 κάτοικοι, έκλεισε ο εναέριος χώρος! – Μεγάλη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Δεν είναι σενάριο αλλά σχέδιο σε πλήρη εφαρμογή!