in

Σαν τριτοκοσμικούς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες: Εξευτελίζουν επιβάτες από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης λόγω μεταναστευτικού – Καταγγελία-«βόμβα»

Ως τριτοκοσμική χώρα αντιμετωπίζουν τη Ελλάδα οι Ευρωπαίοι καθώς, σύμφωνα με καταγγελία ιατρού, εξευτελίζουν και γελοιοποιούν επιβατές από την Ελλάδα στο αεροδρόμια της Στουτγάρδης.

Αιτιολογία αποτελεί η μεταναστευτική κρίση και το πλήθος μεταναστών που έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως οι πολυάριθμοι μετανάτες που ζουν στη χώρα μας, έχουν εγκλωβιστεί εδώ λόγω της στάσης των Ευρωπαίων.


Με αυστηρούς ελέγχους και προσβλητική στάση, οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν μεγάλους ελέγχους σε Έλληνες, παραβιάζοντας τη συνθήκη Σένγκεν (η οποία παραβιάζεται ασταμάτητα τα τελευταία τρία χρόνια) και αντιμετωπίζουν τους πολίτες της Ελλάδας ως τριτοκοσμικούς.

Είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαίων ιδεαλιστών και όλων των σχετικών φορέων να γνψρίζουν τη νομοθεσία, να αναλάβουν ευθύνες και να λυθεί άμεσα το θέμα, καθώς οι Έλληνες είναι τα μόνα θύματα σε αυτή την υπόθεση.

Καταγγελία γιατρού που κατοικεί κι εργάζεται στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, για εξευτελισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, των κρατικών οργάνων της και των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα, καθώς στο αεροδρόμιο Γερμανός αστυνομικός με πολιτικά πραγματοποιεί έλεγχο ταυτοτήτων, χωρίς καμία εξήγηση και αναφορά με βάση ποιό νόμο αυτοί πραγματοποιούνται.

Ο Ελευθέριος Λάριος αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις 25 Νοεμβρίου 2018 ταξίδεψα με από Θεσσαλονίκη προς Στουτγάρδης με απευθείας πτήση. Όπως πάντα υπήρξε ο σχετικός έλεγχος ταυτοτήτων και εισιτηρίων όλων των επιβατών από την υπηρεσία αεροδρομίου καθώς και από την ελληνική αστυνομία στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Όταν φτάσαμε στην Στουτγάρδη και βγήκαμε από το αεροπλάνο και ενώ βρισκόμασταν ακόμη στην «φυσούνα» συναντήσαμε τρεις αστυνομικούς της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας με στολή.

Ζητούσαν από όλους – το τονίζω όλους – τους επιβάτες επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος αυτός μας είχε αναγγελθεί από τις αεροσυνοδούς αμέσως μόλις προσγειωθήκαμε στην Στουτγάρδη.

Όπως μας είπαν στο μικρόφωνο «οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοτήτων, παρακαλούμε να έχετε την αστυνομική σας ταυτότητα κατά την έξοδο σας από το αεροπλάνο».

Καμία επιπλέον ενημέρωση σύμφωνα με ποιόν νόμο ή κανονισμό γίνεται αυτός ο επιπλέον έλεγχος και παραβιάζεται η συνθήκη Σένγκεν.

Εδώ πρέπει να τονίσω πως το παραπάνω σκηνικό χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνεται απαράλλαχτο εδώ και δυόμιση χρόνια για τους επιβάτες με απευθείας πτήσεις προς Στουτγκάρδη και από όσο έχω ταξιδέψει και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο έλεγχος μάλιστα που γίνεται στην Στουτγάρδη πραγματοποιείται σε ένα μέρος του αεροδρομίου που όλοι οι επιβάτες που πρόκειται να επιβιβαστούν και βρίσκονται στις κοντινές πύλες, μας βλέπουν ξεκάθαρα λόγω του ότι το διαχωριστικό στο μέρος αυτό είναι με γυαλί.

Δηλαδή υπάρχει γελοιοποίηση και εξευτελισμός των επιβατών από την Ελλάδα. Μπορούν μάλιστα να δουν και να ακούσουν τα ονόματα μας στις ταυτότητες λόγω της κοντινής απόστασης δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα καταπατώνται μαζικά.

Στην συγκεκριμένη πτήση αποφάσισα να ζητήσω εξηγήσεις από τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για αυτόν τον επιπλέον μαζικό έλεγχο που προκαλεί σοβαρή ταλαιπωρία και καθυστέρηση των επιβατών από Ελλάδα. Ακολουθεί ο διάλογος:

-Με ποια άδεια και εξουσιοδότηση μας ελέγχετε τις ταυτότητες εκ νέου αφού οι Έλληνες αστυνομικοί και η υπηρεσία του αεροδρομίου μας έχει ελέγξει ήδη στην Θεσσαλονίκη; 
Απάντηση-Έτσι πρέπει λόγω της μεταναστευτικής κρίσης.

-Έχουμε ελεγχθεί ήδη όμως στην Θεσσαλονίκη πριν μπούμε στο αεροπλάνο. Δεν επιτρέπεται να μας ελέγξετε πάλι. Είναι ταξίδι ανάμεσα σε δύο κράτη της συμφωνίας Σένγκεν. Καταπατείτε την διεθνή συμφωνία.

Απάντηση-Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την ελληνική αστυνομία. Δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα.

-Δεν θέλω να ελεγχθώ πάλι, τι θα συμβεί εάν δεν δεχτώ;

Απάντηση-Πρέπει να σας πάω στον ανώτερο μου και να μιλήσετε μαζί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γυναίκα προσπαθεί να γεμίσει με βενζίνη το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο και είναι ότι πιο ωραίο είδατε σήμερα

Στην κόψη του «ξυραφιού» οι σχέσεις με Τουρκία: Έκτακτη επίσκεψη Επίτιμων Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ – Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι