in

Σε συναγερμό η Διοίκηση Ναυτικού και η Eθνική Φρουρά: Σφυροκοπούν μέρα και νύχτα τα Πεδία Βολής – Καταγραφή οπλισμού του Αττίλα

Σε συναγερμό τέθηκε ο κυπριακός στολίσκος μετά τις απειλές και την πολεμική ρητορική του Ερντογάν για Σαγγάριο και άλλα προμηνύοντας  μεγάλες «φουρτούνες» στην κυπριακή ΑΟΖ  το αμέσως επόμενο διάστημα . Σε μαζικές εκπαιδεύσεις προχωρά το ΓΕΕΦ. Τα πεδία βολής της ΕΘνικής Φρουράς αναμένεται να πάρουν φωτιά.

Για τους λόγους αυτούς και για την όσο τον δυνατό καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών της ναυτικής διοίκησης Κύπρου διεξάγεται έλεγχος επιχειρησιακής ετοιμότητας με όλα τα μέσα της εν αναμονή των εξελίξεων και ειδικά μετά τις απειλές για «διαμοιρασμό» των θαλάσσιων οικοπέδων της νήσου από τους Τούρκους.


Όλοι οι  αξιωματικοί και τα μέλη της Διοίκησης Ναυτικού από ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί είναι στον «αέρα» λόγω του ελέγχου της ετοιμότητας .

Από  σήμερα μέχρι και την Παρασκευή διενεργείται αυτή η πενθήμερη εκπαίδευση όλων των μέσων της Κύπρου, παρουσία του  Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη και του Διοικητή Ναυτικού Πλοίαρχου Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος το νέο πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Αρχιπλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης», το παράκτιο περιπολικό «Υποπλοίαρχος Ελευθέριος Τσομάκης», το περιπολικό «Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου» και το περιπολικό «Αμμόχωστος.»

Πηγές στο τύπο της Μεγαλονήσου αναφέρουν ότι «ουδόλως δεν θα πρέπει να παιχτεί  το παιχνίδι της Άγκυρας, που στόχο έχει την δημιουργία κρίσης για να πληγεί η οικονομία της Κύπρου και να φοβηθούν οι ξένες εταιρείες να συνεχίσουν το ερευνητικό έργο τους και την εν συνεχεία εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Το οπλοστάσιο του Αττίλα

Την ίδια στιγμή γίνεται κατανοητό ότι εκτός των 77 αυτοκινούμενων πυροβόλων FIRTINA που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο η Τουρκία, υπάρχουν και άλλα οπλικά συστήματα σε πλήρη επιθετική διάταξη.

Ειδικότερα η Τουρκία στην  Κύπρο διαθέτει:

2 Μηχανοκίνητες Μεραρχίες Πεζικού (28η και 39η)

1 Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (14η)

1 Μηχανοκίνητο Σύνταγμα (ΤΟΥΡΔΥΚ)

1 Σύνταγμα Καταδρομών

1 Σύνταγμα Πυροβολικού

1 Ναυτική Διοίκηση και επιπρόσθετα οι λεγόμενες Δυνάμεις Ασφαλείας του ψευδοκράτους

Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι διαθέτει 287 άρματα μάχης Μ48Α5-Τ2 και 640 ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού και μάχης (Μ113 και NUROL).

Τα  77 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών, δικής της κατασκευής, μεταφέρθηκαν  μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, μαρτυρούν ότι δεν επιδιώκει μόνο μεγάλο βάθος πυρός, αφού έχουν βεληνεκές περί τα 40 χιλιόμετρα, αλλά και ταχύτητα στις κινήσεις της σε περίπτωση επιχειρήσεων, αφού τα έχει τοποθετημένα σε μονάδες πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης και όχι στα μετόπισθεν όπως λέμε. Και αυτό συμβαίνει για δυο λόγους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο ευρίσκεται σε πλήρη επιθετική διάταξη και επιδιώκει να κινηθεί με τις αυτοκινούμενες μονάδες ταχύτητας και ο δεύτερος, που είναι μειονέκτημα για τις τουρκικές μονάδες, λόγω Πενταδακτύλου, είναι η έλλειψη  στρατηγικού βάθους.

Οι Τούρκοι επίσης έχουν μεταφέρει ένα  μεγάλο αποβατικό πλοίο TCG Ertuğrul, το οποίο παρελήφθη σε ειδική τελετή στην τουρκική Ναυτική Διοίκηση .

Το αποβατικό αυτό πλοίο TCG Ertuğrul (L-401), ανήκε στο τουρκικό ναυτικό κατέπλευσε σε τουρκική βάση στα κατεχόμενα στις 30 Μαρτίου 2017 και μαζί με δύο άλλα μικρότερα αποτελούν μέρος του τουρκοκυπριακού πολεμικού ναυτικού .

Πρόκειται για δύο μικρά αποβατικά σκάφη της κλάσης Ç-302.

Τα σκάφη έλαβαν νέες ονομασίες και συγκεκριμένα KKTCSG-301 και KKTCSG-303 και τέθηκαν σε υπηρεσία στα μέσα Ιανουαρίου.

Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ και τρεις μήνες είναι , τι ακριβώς θα τα κάνουν τα αποβατικά πλοία οι Τούρκοι στην Κύπρο;

Μήπως ετοιμάζουν αποβατική επιχείρηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων;

Το ΓΕΕΦ ανακοινώνει ότι, θα διεξαχθούν βολές στα παρακάτω Πεδία Βολής

ΣΧΗΜ. ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

ΙΜΠ

ΠΒ ΒΟΥΓΙΕΣ

ΠΒ ΑΠΛΑΝΤΑΣ

ΠΒ ΓΕΡΑΚΟΜΟΥΤΗΣ

 

ΠΒ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

6ο ΣΠ

ΠΒ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

 

II ΜΠ

ΠΒ ΚΟΥΤΡΑΦΑ

ΠΒ ΜΙΤΣΕΡΟΥ

ΠΒ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ

 

ΠΒ ΗΛΑΠ ΣΤΡΔΟΥ «ΥΠΤΓΟΥ ΤΑΣΟΥ  ΜΑΡΚΟΥ»-

ΠΒ ΞΥΝΤΟΥΣ

IV ΤΑΞΠΖ

ΠΒ ΤΣΕΡΙΟΥ

VII ΤΑΞΠΖ

ΠΒ ΦΑΝΟΥ

VIII ΤΑΞΠΖ

ΠΒ ΑΝΑΡΙΤΑΣ

 

ΧΧΤΘΤ

ΠΒ ΣΙΑΣ 0

ΠΒ ΚΟΡΝΟΥ

ΠΒ ΚΟΡΝΟΥ (ΗΛΑΠ)

 

ΙΙΙ ΤΑΞΥΠ

ΠΒ ΑΓ. ΦΥΛΑΣ

 

ΔΝ

ΠΒ ΑΣΓΑΤΑΣ

 

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΩΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΔΠΒ

ΠΒ ΖΥΓΙΟΥ

ΠΒ ΚΙΤΙΟΥ

ΔΚΔ

ΠΒ ΑΓ. ΜΟΔΕΣΤΟΥ

 

ΚΕΜΚ

 ΤΣ 2ΟΥ ΣΠ

ΠΒ ΜΑΝΣΟΥΡΑΣ

Κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες, απαγορεύεται η διέλευση και η είσοδος εντός των Πεδίων Βολής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Survivor ΕΚΤΑΚΤΟ Spoiler: Απίστευτη Νίκη απόψε Αλλα ΔΕΝ Φαντάζεστε το Τελικό Σκορ!

ΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΣΤΟ SURVIVOR 2 Σάκη Τανιμανίδη η Γιώργο Λιανό Ψήφισε ΤΩΡΑ !