Αναβάλλεται η συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο λόγω φόρτου εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία μάλιστα καλείται να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρη Κονιδάρη.Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί στις 8:00.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, ότι η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για τη σφράγιση του ναού στο κτήμα Προμπονά, είναι εκείνη που οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης.


Πριν λίγες ημέρες, το Συμβούλιο της Επικρατείας τάχθηκε με απόφασή του υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κρίνοντας πως ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά κακώς σφραγίστηκε με απόφαση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Mε την υπ΄ αριθμ. 1999/2018 απόφασή του το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία ότι είναι βάσιμη την αίτηση ακύρωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων ζητώντας την ακύρωση της απόφασής του (8.3.2018) με την οποία σφραγίστηκε η Εκκλησία εντός του κτήματος Προμπονά, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ιδιωτικό ναό που τέθηκε σε λειτουργία χωρίς την άδειά του. Της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών είχε προηγηθεί η προσπάθεια του Επισκόπου Αμορίου Νικηφόρου και ηγούμενου της Μονής Βλατάδων να τελέσει θεία λειτουργία των Χαιρετισμών στον ναό.

Ως γνωστόν, ο Πατριάρχης πήγε στο Μάτι για το τρισάγιο στους 99 νεκρούς του μαζικού εγκλήματος στο Μάτι, ο Μακαριώτατος όμως δεν παρέστη.

Δεν σέβονται τίποτα πια τα ράσα. Ούτε τους πιστούς που αυτή την εποχή, έχουν μαρτυρήσει από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την άκρατη υπερφορολόγηση. Το μόνον που δείχνει να τους ενδιαφέρει είναι το στέμμα.