in

Σιωπηρή διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ανοιχτό το γραφείο της οδού Ασκληπιού 154 – Ο κόσμος άφηνε λουλούδια – Στο σημείο βρέθηκε και ο γιος του δολοφονηθέντος δικηγόρου, Νώντας – Οι αντιδράσεις του δικηγορικού κόσμου

Οι δικηγόροι αντιδρούν στη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σοκαρισμένοι από την αποτρόπαιη, εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του αδικοχαμένου συναδέλφου τους.

Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής και για περίπου μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε σιωπηρή διαμαρτυρία των δικηγόρων έξω από το γραφείο του άτυχου ποινικολόγου, ο οποίος, χθες το απόγευμα, δολοφονήθηκε από δύο άγνωστους δράστες.


Σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος έδειξε την αγανάκτηση του απέναντι στο αποτρόπαιο έγκλημα, κηρύσσοντας πανελλαδική αποχή Δευτέρα και Τρίτη και σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα, έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Κώτσης: Ομοψυχία των δικηγόρων κόντρα στην παράλογη βία 

Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια πράξη τυφλού μίσους της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μόνο ο χρόνος θα απαλύνει την οδύνη μας και μόνο η ενότητα των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης θα υπερκεράσει την αποστροφή μας, δήλωσε η υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Φώτης Κώτσης.
Αποχαιρετούμε τον άξιο συνάδελφο, τον έντιμο συνδικαλιστή, τον φίλο, τον καλό οικογενειάρχη. Θα μνημονεύουμε πάντα το ήθος και την αφοσίωσή του στο λειτούργημά μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες αλλά και στα θεσμικά όργανα της δικηγορίας.
Με όπλο την ομοψυχία, η δικηγορική κοινότητα δεν θα υποκύψει στην παράλογη βία, στη φίμωση και στην κατάλυση του Κράτους Δικαίου. Έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στην οικογένειά του να τιμήσουμε τη μνήμη του προασπίζοντας την προσωπική και επαγγελματική ελευθερία και συνεχίζοντας να υπηρετούμε ευσυνείδητα τη Δικαιοσύνη.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος είχε την ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα συνάδελφο τους, αφήνοντας ένα λουλούδι στο γραφείο του, καθώς η πόρτα της εισόδου στην οδό Ασκληπιού 154 είχε μείνει ανοικτή…

Στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου βρισκόταν και ο γιος του, Νώντας Ζαφειρόπουλος, συγκρατημένος λόγω πένθους.


Ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντας, ήταν εκεί από νωρίς , στο γραφείο του πατέρα του να δέχεται τα συλλυπητήρια των συναδέλφων του. 

Ο Βασίλης Βραχιώτης, δικηγόρος και υποψήφιος για το ΔΣ του ΔΣΑ, σε δήλωσή του για τη δολοφονία του συναδέλφου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τόνισε ότι είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Βραχιώτης αναφέρει: «To χθεσινό τραγικό γεγονός της απώλειας του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μας έχει συγκλονίσει όλους και είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Δεν πάει άλλο!!! Η εβδομάδα που έρχεται πρέπει να συνοδευτεί από δυναμικές πρωτοβουλίες, που θα καταδείξουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα των δικηγόρων στη συνεχιζόμενη επίθεση την οποία δέχονται. Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ του Δ.Σ.Α. με προσκεκλημένο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκπροσώπους κομμάτων, καθώς και όλων των Δικαστών και Δικαστικών Ενώσεων, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Δ.Σ.Α. Την ώρα που πολλοί συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι, οφείλουμε να προασπίσουμε με σθένος και δυναμισμό, το δικαίωμα στην Εργασία, την Ελευθερία, και την Αξιοπρέπεια».

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του προέδρου του, Βασίλη Αλεξανδρή, εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:

1.     Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.

2.      Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από  την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

3.      Σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.

4.      Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.

5.      Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

6.      Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

7.      Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.

8.      Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ, λόγω της αποχής, απαιτείται άδεια για: Παραγραφές – προθεσμίες, ποινικές υποθέσεις: αυτόφωρα (κρατούμενοι), κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)  και στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν απαιτείται άδεια για:

1.     Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.

2.     Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.

3.     Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

4.     Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

5.     Προσθήκη – Αντίκρουση

6.     Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων

7.     Ένορκες βεβαιώσεις

8.     Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Όπως σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους δικηγόρους «η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου».

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια. Ο ΣΔΕΕ συλλυπάται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ελπίζει σε άμεση διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος».

Αντιδράσεις από το δικηγορικό κόσμο

Ο Βασίλης Βραχιώτης, δικηγόρος και υποψήφιος για το ΔΣ του ΔΣΑ, σε δήλωσή του για τη δολοφονία του συναδέλφου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τόνισε ότι είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Βραχιώτης αναφέρει:

«To χθεσινό τραγικό γεγονός της απώλειας του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μας έχει συγκλονίσει όλους και είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.
Δεν πάει άλλο!!!

Η εβδομάδα που έρχεται πρέπει να συνοδευτεί από δυναμικές πρωτοβουλίες, που θα καταδείξουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα των δικηγόρων στη συνεχιζόμενη επίθεση την οποία δέχονται.

Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση του ΔΣ του Δ.Σ.Α. με προσκεκλημένο τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκπροσώπους κομμάτων, καθώς και όλων των Δικαστών και Δικαστικών Ενώσεων, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Δ.Σ.Α.

Την ώρα που πολλοί συνάδελφοι νιώθουν απροστάτευτοι, οφείλουμε να προασπίσουμε με σθένος και δυναμισμό, το δικαίωμα στην Εργασία, την Ελευθερία,  και την Αξιοπρέπεια».

«Συγκλονισμένος» δήλωσε ο δικηγόρος Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου, επίσης υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

Με τη σειρά του και ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανέβασε την εξής φωτογραφία:

Comments

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Loading…

0

Comments

0 comments

Ο Πούτιν εκτινάσσεται για να «σώσει» κουτάβι από τα χέρια του Τουρκμένου Προέδρου! (βίντεο)

Στην Κύπρο ο Γιώργος Αγγελόπουλος! (pic)