in

Σκληρές Μπριζόλες Τέλος: Κάνε τη Μπριζόλα Λουκουμάκι, με Αυτό το Έξυπνο Κολπάκι!

Επιτέλους είναι καλοκαίρι και αυτό σημαίνει πως θα ψήνουμε πολύ πιο συχνά. Και η πρώτη στην λίστα είναι η μπριζόλα φυσικά! Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, ωστόσο.

Πώς θα πετύχουμε την γευστική, σκούρα κρούστα χωρίς να την κάψουμε ή να την κάνουμε πολύ σκληρή;


Δείτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ψημένη μπριζόλα χωρίς να κουραστείτε:

1. Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι.

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Έκτακτο – Κλείνουν οι δρόμοι προς ΠΡΕΣΠΕΣ. Δεν θα επιτρέψει η τροχαία κανένα όχημα και λεωφορείο να περάσει προς ΠΡΕΣΠΕΣ

Σοκ στην Ρόδο: Προσπάθησε να τη Bιάσει στην Ταράτσα του Σχολείου – Χαμός στο Σχόλασμα των Μαθητών