in

Σοκ! – Οι «πραιτωριανοί» του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν εντολές στα ΜΑΤ: «Όποιος κρατάει Ελληνική σημαία να συλλαμβάνεται!» – Ηχητικό

Ηταν μια «αποστειρωμένη» συγκέντρωση. Απολύτως ελεγχόμενη για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να μην τσαλακωθεί το προφίλ του πρωθυπουργού. Ηταν η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Μακεδονία, καταδικάζοντας τους εθνικισμούς κι επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι η πιο έντιμη και χρήσιμη λύση για τη χώρα.

Όλα αυτά τα ζήσαμε εκείνη την Παρασκευή πριν από 10 ημέρες. Είδαμε ακόμη και πώς ένας «τολμηρός» προσπάθησε να τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή» και τον πήγαν «καροτσάκι» έξω από το κλειστό με τον Τσίπρα να φωνάζει για το πόσο δημοκρατικές είναι οι διαδικασίες και πόσο ελεύθερες οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν ειδική… σήμανση και άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν επιδοθεί στο κυνήγι της… σημαίας και των ανεπιθύμητων που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών κατά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Όπως περιγράφεται από τους δημοσιογράφους Δ. Πόπωτα, Άρ. Καλύβα, αλλά και σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα των συνομιλιών μέσω των ασυρμάτων της αστυνομία που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα meaculpa.gr του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στη Θεσσαλονίκη την 14η Δεκεμβρίου είχε σημάνει συναγερμός.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει την ημέρα που ξεκινούσε το συνέδριο της Ν.Δ. είχε κινητοποιήσει χιλιάδες άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ αλλά ταυτόχρονα είχε ανεβάσει στη συμπρωτεύουσα και ομάδες «περιφρούρησης» του ΣΥΡΙΖΑ που πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέλαβαν ρόλο αποτρεπτικό. Και αυτό σε συνεννόηση με την ΕΛΑΣ όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Μάλιστα στο ηχητικό ντοκουμέντο γίνεται λόγος για αυστηρούς και… ενδελεχείς ελέγχους για να μην εισέλθουν στο χώρο του σταδίου ανεπιθύμητα πρόσωπα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιδράσει. Κύριο μέλημα όμως ήταν να αποφευχθεί η ανάρτηση ελληνικών σημαιών ή σημαιών με το αστέρι της Βεργίνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν την εντολή να πραγματοποιούν ελέγχους «κατά το δοκούν» ενώ φαίνεται πως εντολές έδιναν οι «πραιτωριανοί» του ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο που έπραξαν πέραν της προσπάθειας να δημιουργηθεί ένα κλίμα αστυνομοκρατούμενης πόλης στη Θεσσαλονίκη είναι το γεγονός πως ανάγκασαν τους αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγές πολιτών που έφεραν την Ελληνική Σημαία με ότι αυτό μπορεί και να σημαίνει για το ηθικό τους.

Σε κάθε περίπτωση τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσαν να είναι κωμικά αν δεν ήταν τραγικά και κυρίως υπό μια έννοια επικίνδυνα. Τραγικά διότι υπήρξαν αναίτιες προσαγωγές πολιτών που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν κόντρα στη συμφωνία των Πρεσπών. Επικίνδυνα διότι η εμφάνιση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την… ειδική σήμανση των κόκκινων περιβραχιονίων να δίνουν εντολές ακόμη και σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ εγείρει ερωτήματα, προκαλεί προβληματισμό…

Οι διάλογοι από τον ασύρματο της Αστυνομίας είναι αποκαλυπτικοί, όπως καταγράφονται στο ηχητικό ντοκουμέντο του meaculpa.gr.

– Κέντρο διαβιβάζει για όλους τους συναδέλφους την εντολή του Β60 για όλα τα στατικά τμήματα. Ο,τι πέσει στην αντίληψη σας άμεση ενημέρωση του κέντρου. Αν δείτε τίποτα περίεργες ομάδες ατόμων να κινούνται στο χώρο της εκδήλωσης άμεση ενημέρωση του κέντρου για να σας ενισχύσουμε.

– Προς όλες τις δυνάμεις 60 άτομα σε σημείο του Λευκού Πύργου.

– Έχουν διαχωριστεί τρία προς την Ανδρόνικου και τρία ανεβαίνουν το πάρκο προς τα κάτω.

– Πάνε προς τον λευκό πύργο;

– Όχι, προς παραλιακή.

– Διμοιρία Μαγνησίας λαμβάνετε;

– Λαμβάνουμε κ. Ταξιάρχε, διαβιβάστε.

– Εμείς είμαστε στο δημαρχείο. Μπροστά από δω περνάνε;

-Είσαστε μπροστά εκεί που κινούνται τρία άτομα; Το ένα πρέπει να έχει σημαία Να τους συστήσετε να κατεβούν προς την παραλία και να μην ανέβουν πάνω στην 3 Σεπτεμβρίου σε καμία περίπτωση.

– Κινούνται στο δρόμο, η Ανδρόνικου είναι μπροστά σας στην Ανδρόνικου ανάποδα. Έρχονται προς το σημείο θα τα εντοπίσετε.

– Τα άτομα κινήθηκαν ανατολικά προς την Ανδρόνικου.

– Συνοδεύσετε τους μέχρι το δημαρχείο που είναι η διμοιρία μπορείς;

– 353 διαβιβάστε…

– Τα δύο άτομα είναι ακόμη στο σημείο σας;

– Ορθόν!

– Με ήρεμο τρόπο και ευγενικό θα τους πεις ότι πάνω δεν μπορούνε να πάνε και αν χρειαστεί τους συνοδεύσεις μέχρι τον Ανδρόνικο πίσω πάνω και στο δημαρχείο να φύγουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η αλήθεια για μαλλί ανκορά, φρίκη: Μαδούν κουνέλια ζωντανά ενώ ουρλιάζουν από… [σκληρές φωτο]

Αποκαλύψεις-«βόμβα»: Οι Τούρκοι εκβιάζουν τον Τραμπ – Πως συνδέεται ο Φλιν – Ανοίγουν στόματα στις ΗΠΑ