in

Σοκολατάκια TWIX με μπισκότο, καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

  1. Για τo μπισκότο
  2. 1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  4. 1 κτγ βανίλια
  5. 3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  7. Για την καραμέλα
  8. 425 γρ μαλακές καραμέλες γάλακτος
  9. 2 κτσ κρέμα γάλακτος
  10. Για το γλάσο σοκολάτας
  11. 2 κούπες σοκολάτας κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
  12. 2 κτγ μαργαρίνη ή βούτυρο
  13. Φόρμα 12 θέσεων για μάφινς τοποθετώντας τα χαρτάκια μάφινς μέσα
  14. Ή θήκες για σοκολατάκια

Οδηγίες


  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Για το μπισκότο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε για 1′-2′ το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά

  2. Στον πάγκο εργασίας μας πασπαλίζουμε με αλεύρι και τοποθετούμε την ζύμη μας. Ανοίγουμε με την βοήθεια του μπλάστη φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού περίπου. Με την βοήθεια ενός κουπάτ κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου λίγο μικρότερη από το φορμάκι για μάφινς. Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα στρογγυλά μπισκότα μας. Ψήνουμε στους 175 για 14′-16′. Αφήνουμε στην συνέχεια 5′ να κρυώσουν

  3. Για το γλάσο σοκολάτα. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει μέχρι να ψηθούν τα μπισκότα

  4. Για την καραμέλα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τις μαλακές καραμέλες γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Βάζουμε για πιο γρήγορα μερικά λεπτά στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσουμε

  5. Για την συναρμολόγηση. Ρίχνουμε στα χαρτάκια για τα μαφινς 1-2 κτγ γλάσο σοκολάτας, φροντίζοντας να καλυφθεί εντελώς η βάση. Βγάζουμε την καραμέλα από το ψυγείο

  6. Στην συνέχεια τοποθετούμε έναν δίσκο μπισκότου σε κάθε φορμάκι πάνω από το γλάσο σοκολάτας. Προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά καραμέλα πάνω στο μπισκότο

  7. Τέλος καλύπτουμε το μπισκότο και την καραμέλα με το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να “δέσουν” τα υλικά μας

  8. Τα τσακίζουμε αλύπητα γιατί μετά από τόσο κόπο…πρέπει να εκτονωθούμε!!!! Καλή σας απόλαυση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Σουφλέ Σοκολάτας (με υγρή, απολαυστική γέμιση)

Τσουρέκια πασχαλινά με μαστίχα και μαχλέπι