Κερναω σοκολατινα που ειναι αφρος δεν προλαβα να τη διακοσμησω και εφυγε το μισο ταψι ελατεεεε !!! Ειναι τελεια Και πανευκολο !
Παντεσπανι
Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.(καλό είναι να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, κόβετε ευκολότερα).Εγω για αυτο το ταψι εκανα διπλη δοση !! το κοβουμε στα δυο σιροπιαζουμε ελαφρα χτυπαω κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα βαζω αναμεσα και απο πανω βαζω το γλυκο στο ψυγειο και στο τελος γκαναζ σοκολατας
Για τη γκανάζ
260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
180 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρΖεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.
ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr