in

Σοκολατίνα που είναι αφρός

Κερναω σοκολατινα που ειναι αφρος δεν προλαβα να τη διακοσμησω και εφυγε το μισο ταψι ελατεεεε !!! Ειναι τελεια Και πανευκολο !

Παντεσπανι


Υλικά

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.(καλό είναι να το ετοιμάσετε μια μέρα πριν, κόβετε ευκολότερα).Εγω για αυτο το ταψι εκανα διπλη δοση !! το κοβουμε στα δυο σιροπιαζουμε ελαφρα χτυπαω κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα βαζω αναμεσα και απο πανω βαζω το γλυκο στο ψυγειο και στο τελος γκαναζ σοκολατας

Για τη γκανάζ

260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
180 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρΖεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.

ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.

Πόσο τραγικός – Ο Τσίπρας με τα χέρια στις τσέπες στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Σερβίας