in

ΣΟΣ… ΣΟΣ… Τζανακόπουλος; «Από 18 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή»

Έχουμε μπροστά μας 9 μήνες με πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες σε αυτή τη μεταμνημιονιακή φάση, στην οποία μπορούμε να επιταχύνουμε την υλοποίηση θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης”, σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πολύ συγκεκριμένη και πλούσια στοχοθεσία για το επόμενο διάστημα, “η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της δίνει η μεταμνημονιακή φάση”, και υπογράμμισε τη βαθιά πεποίθησή του, όπως είπε, ότι “αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια κυβέρνηση της αριστεράς”. Σημείωσε ότι ο κεντρικός στόχος της εξόδου από τα μνημόνια επιτεύχθηκε και πως “το δεύτερο βήμα, για την ολοκλήρωση της θητείας, είναι να αξιοποιήσουμε τις διευρυμένες δυνατότητες που μας δίνει αυτή η έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία”.


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όπως κι από την αρχή όταν ολοκληρωνόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και τώρα και μάλιστα “αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο”, “υπάρχουν απολύτως οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί για να κυρωθεί η Συμφωνία”. Σημείωσε ότι “καταρρέουν όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ και οι διαστρεβλωτικές αναλύσεις που θέλουν να μην υποχωρούν οι γείτονές μας από τον αλυτρωτισμό και αυτό μας εισάγει πια σε μια πάρα πολύ θετική ατζέντα με τους γείτονές μας, αλλά και στην τελική φάση για την κύρωση της Συμφωνίας”.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι “έχουμε στην γειτονική χώρα την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα εκκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να τελειώσει την εβδομάδα μεταξύ 14-18 Ιανουαρίου”. Ανέφερε ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας στη Βουλή. “Η λογική που έχουμε εμείς είναι ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να τεθεί σε ισχύ, καθώς αυτή είναι η προϋπόθεση που προβλέπεται από την ίδια τη Συμφωνία για τη θέση της σε ισχύ”.

Ερωτηθείς αν μπορεί η διαδικασία να φτάσει έως τον Μάρτιο, είπε ότι “δεν υπάρχει ένας σαφής χρονικός προσδιορισμός στην ίδια τη Συμφωνία, υπάρχει η διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης μέσα σε εύλογο χρόνο να προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου αυτού και την κύρωση της Συμφωνίας. Εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να ξεπεράσει τον έναν-ενάμιση μήνα”.

Ερωτηθείς με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για “σχεδόν προαναγγελία ηθελημένη ή αθέλητη για το τι έχει στο μυαλό του το μπλοκ του παλιού πολιτικού συστήματος εφόσον καταφέρει να παλινορθωθεί, κάτι που εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός”.

Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Καμμένου, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή “δήλωσε με ευθύτητα και εντιμότητα και ειλικρίνεια ότι δεν συμμερίζεται αυτή τη θέση και ότι μόλις κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εκείνος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, όμως βάζει άλλο ένα σημείο στις δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει μια πρόταση δυσπιστίας που ενδεχομένως θα τεθεί από τη ΝΔ. Εξήγησε ότι οδεύουμε προς μια κυβέρνηση στην οποία οι ΑΝΕΛΛ θα παρέχουν ανοχή, κάτι που ισχύει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία”. Σημείωσε πως θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για πολιτικές εξελίξεις που δεν θα ήταν θετικές, “γιατί έχουμε 9 μήνες μπροστά μας με πολύ συγκεκριμένες προτεραιότητες σε αυτή τη μεταμνημονιακή φάση”.

“Δεν κόψαμε κορδέλες. Δεν επρόκειτο για εγκαίνια αλλά για επιθεώρηση προόδου ενός έργου που έμοιαζε με το Γεφύρι της Άρτας, ώσπου το 2016 από τις ενέργειες της κυβέρνησης ξεκόλλησε και ενοχλεί πάρα πολύ κάποιους που βρισκόμαστε σε μια φάση ολοκλήρωσης”, σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με αιτιάσεις για τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού σε σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη. Είπε ότι για να επιλυθούν τα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση πέρασε από σαράντα κύματα και σημείωσε ότι πέτυχε, η κυβέρνηση, να εξοικονομήσει εκατοντάδες εκατομμύρια. “Πράγματι είναι αρκετοί που δυσφορούν με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή έχει καταφέρει όχι μόνο στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλα τα μεγάλα έργα, να σημειώσει τεράστιες προόδους και να αποδίδονται πια αυτά στη χρήση τους από τον λαό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Οι προδότες άλλαξαν και στη Βικιπαίδεια για τη Μακεδονία – Διάβασε και φρίξε

«Power Of Love»: Πρεμιέρα Σε Νέα Ώρα