in

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε μουστάρδα και λάιμ

Υλικά συνταγής

  • φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι: 6 κομμένα σε μπουκιές
  • Για τη μαρινάτα
  • ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας
  • μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
  • λάιμ: 1, ο χυμός του
  • πιπεριά κόκκινη ή πράσινη: 1/2 τριμμένη
  • κρεμμύδι: 1/2, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, πιπέρι και το χυμό των εσπεριδοειδών. Περνάτε τους κύβους του κοτόπουλου σε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά και τα τοποθετείτε στη μαρινάτα. Αφήνετε 1 – 1 1/2 ώρα να μαριναριστούν, γυρνώντας τα συχνά.
  2. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο γκριλ για περίπου 15’, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους. Τα περιχύνετε συχνά με τη μαρινάτα τους για να μη στεγνώσουν, τα αλατίζετε και τα σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα, πατατούλες ή κάποιο ντιπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Καλαμαράκια γεμιστά με πατάτες

4 Νόστιμες ιδέες για σάντουιτς με Φιλαδέλφεια!