in

Σούπα καλαμπόκι με μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 φλ.τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 4 φλ.τσαγιού ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί.
  2. Στην συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και ρίχνετε το ζωμό.
  3. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός προσθέτετε την πατάτα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
  4. Σιγοβράζετε την σούπα για 15-20 λεπτά περίπου.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε το καλαμπόκι, το μαϊντανό, το κύμινο και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ακόμη.
  6. Προσθέτετε στη σούπα το τυρί και την κρέμα, αφήνετε να πάρει μία τελευταία βράση και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε και την σούπα καλαμπόκι και πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί το κάθε πιάτο κατα βούληση.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

Σούπα μπρόκολου, γεύση και υγεία σε μια συνταγή για ορεκτικό η και κυρίως.