ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1/2 φλ.τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο
- 4 φλ.τσαγιού ζωμό κότας ή λαχανικών
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να μαραθεί.
- Στην συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε για ένα λεπτό περίπου και ρίχνετε το ζωμό.
- Μόλις πάρει βράση ο ζωμός προσθέτετε την πατάτα και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
- Σιγοβράζετε την σούπα για 15-20 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το καλαμπόκι, το μαϊντανό, το κύμινο και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε στη σούπα το τυρί και την κρέμα, αφήνετε να πάρει μία τελευταία βράση και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και την σούπα καλαμπόκι και πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί το κάθε πιάτο κατα βούληση.