in

Μανιταρόσουπα με άγρια μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. άγρια μανιτάρια σε φέτες
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
  • σχοινόπρασο σε λωρίδες, για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.γ θυμάρι (φύλλα)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο – μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  2. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  4. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8 λεπτά και τα αφαιρούμε πριν πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
  6. Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  7. Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
  8. Περνάμε τη σούπα από το μούλτι εφόσον επιθυμούμε βελουτέ υφή.
  9. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
  10. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Καροτοσαλάτα Πολίτικη

Σούπα καλαμπόκι με μυρωδικά