700 γραμμάρια σουπιές
2 κιλά σπανάκι το οποίο είχα πλυμένο στην κατάψυξη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό– εγώ δεν είχα και έβαλα κόκκινο–
1 κουταλιά πελτέ
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη.
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι νερό
αλάτι πιπέρι
δυόσμο
Εκτέλεση
Σοτάρω στο λάδι τις σουπιές και σβήνω με το κρασί μόλις εξατμιστεί σοτάρω το κρεμμύδι λίγο να γυαλίσει τον πελτέ τη ντομάτα αλάτι πιπέρι δυόσμο και το νερό.
Χαμηλώνω και βράζω 20 λεπτά προσθέτω και το σπανάκι και βράζω αλλά 20 λεπτά σύνολο 40 λεπτά μαγείρεμα να δέσει η σάλτσα και …έτοιμο !!!
Συνταγή από Ρήνα Κοντού-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ