Σοκαρισμένο φαίνεται πως είναι το ζεύγος Παπαντωνίου με την επερχόμενη φυλάκισή του καθώς η πρώτη ημέρα στο κελί ήταν κάτι το ασυνήθιστο για αυτούς.

Με εμφανή εκνευρισμό ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γραβάτα, ο πρώην υπουργός είχε πάρει τον δρόμο για την φυλακή.


Στα χέρια του φορούσε χειροπέδες και τις είχε καλύψει με το σακάκι του. Το ίδιο και η σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου. Σκεφτική και με το βλέμμα κατεβασμένο με ένα μαντήλι να καλύπτει τις χειροπέδες που κι εκείνη φορούσε κατευθυνόταν στην κλούβα της αστυνομίας προκειμένου να διανυκτερεύσουν και οι δυο στο μεταγωγών.
Μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι για υπόθεση παράνομων πληρωμών στο πλαίσιο προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν – εκτός απροόπτου – στις φυλακές.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφασίστηκε να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγος  του στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Πως πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο το ζεύγος Παπαντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου παραμένουν στο Μεταγωγών περιμένοντας να σταλεί από τα δικαστήρια το προφυλακιστήριο. Και οι δυο ήταν σε κατάσταση σοκ μην μπορώντας να πιστέψουν όλα όσα είχαν συμβεί. Αρχικά έμειναν σε ένα γραφείο και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ψυχολογική τους κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά κελιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και των δυο υπήρχε μόνιμα αστυνομικός έξω από τα κελιά τους για να τους ελέγχει ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας το ζεύγος Παπαντωνίου δεν πρόλαβε το δείπνο που προορίζεται για τους κρατούμενους και ήταν κοτόπουλο, οπότε αρκέστηκαν να πάρουν κάποιο σάντουιτς από το κυλικείο. Αν δεν μεταφερθούν και σήμερα στις φυλακές, το μενού έχει ψάρι.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί όταν αποφασιστεί η μεταγωγή τους στις φυλακές θα είναι να βγουν οι τυπικές φωτογραφίες και να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

loading...