Υλικά
700 γρ. Λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες
2 μεγαλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
200 γρ. Ντοματίνια κομμένα στα δύο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ Πάπρικα γλυκειά
Μισο κ.γ. Μπούκοβο καυτερό
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Βαζουμε σε ενα βαθύ τηγανι ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα λουκάνικα.
Τα βγαζουμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε και τις πιπεριές… Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ντοματινια και μετά απο λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Αφού πάρει μια-δυο βρασεις και εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα μας… αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


loading...