in

Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση.

Η σκολίωση, μια κατάσταση που προκαλεί τη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, αναφέρεται συχνά ως μία από τις πιο οδυνηρές καταστάσεις που μπορεί κανείς να ζει. Αλλά δεν τη θεωρούμε συνήθως ως μια απειλητική για τη ζωή διάγνωση.

Αυτό δεν ίσχυε για τον 19χρονο John Sarcona, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από δύο χρόνια με σκολίωση, τόσο σοβαρή που οι γιατροί έλεγαν ότι η σπονδυλική στήλη του λυγίζει με «την ώρα».


Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση. - Εικόνα 1

Αλλά μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων του, ο Sarcona αναγκάστηκε να υποβάλλεται σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση κάθε έξι μήνες και έπρεπε να φοράει πλαστική στήριξη στον κορμό του μέχρι και 22 ώρες την ημέρα.

Σε ένα σημείο, ο Sarcona χρειάστηκε επείγουσα χειρουργική επέμβαση όταν μεταλλικές ράβδοι που είχαν εισαχθεί στη σπονδυλική του στήλη μετατοπίστηκαν και έβγαιναν από την πλάτη του.

Ακόμη και όταν τα εμφυτεύματα λειτουργούσαν καλά, η ακραία καμπύλη της σπονδυλικής στήλης του Sarcona καθιστούσε δύσκολο για αυτόν να αναπνέει ή να ανέβει σκάλες χωρίς να πονάει.

Αλλά μαζί με τον φυσικό πόνο, η εμφάνιση του Sarcona και η περιθωριοποίησή του από άλλα παιδιά τον επιβάρυναν ψυχολογικά.

Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση. - Εικόνα 2

«Καθώς μεγάλωνε», δήλωσε η μητέρα του Joanne, «το γεγονός ότι δεν τον αποδέχονταν οι συνομήλικοι του να άρχιζε να τον ενοχλεί».

Αυτό που πραγματικά αναστάτωσε τον Sarcona ήταν ότι η σπονδυλική στήλη του ποτέ δεν διορθώθηκε. Μετά από χρόνια στήριξης του κορμού και χειρουργικών επεμβάσεων, το σώμα του εξακολουθούσε να λυγίζει.

Μέχρι τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο New York-Presbyterian το 2016, η πλάτη του Sarcona ήταν διαμορφωμένη σαν το γράμμα C, και αργά τον ασφυκτιούσε.

«Στην ουσία, τον συνέθλιβε προς το θάνατο», είπε η Joanne.

Οι γιατροί προχώρησαν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη του έφηβου και στη συνέχεια τοποθέτησαν το κεφάλι σε ένα μεταβαλλόμενο μεταλλικό στεφάνι το οποίο το τράβηξε σταδιακά στη θέση του.

Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση. - Εικόνα 3

Παρά την έντονη αποκατάσταση, ο Sarcona παρατήρησε αμέσως τα αποτελέσματα.

«Ήταν απίστευτο, εκείνη την πρώτη εβδομάδα ο λαιμός μου άρχισε να ισιώνει», θυμάται ο ίδιος. «Αυτό ήταν ξεχωριστό για τους γονείς μου να δουν πόσο καλύτερα ένιωθα. Σίγουρα με έκανε να χαμογελάω.»

Πρόσθεσε ότι ένιωσε την προσαρμογή «λες και το κέντρο βάρους μου είχε αλλάξει.»

«Αισθάνθηκα ότι μπόρεσα να καθίσω ίσια στο κρεβάτι μου για πρώτη φορά.»

Σήμερα, o Sarcona είναι 17,5 εκατοστά ψηλότερος από πριν, παίζει μπάσκετ και γκολφ και μαθαίνει ακόμη και να οδηγεί – πράγματα που κάνει για πρώτη φορά στη ζωή του.

Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση. - Εικόνα 4

Ο John ξεκινάει σύντομα το κολέγιο και ελπίζει να γίνει γιατρός κάποια μέρα, ώστε να μπορεί να βοηθάει ανθρώπους με τον τρόπο που τον βοήθησαν οι γιατροί.

Στο σχολείο τον φώναζαν «Κακάσχημο Τέρας». Σήμερα τους Αποστομώνει με τη Νέα του Εμφάνιση. - Εικόνα 5

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Υπέροχα Νέα! Φεύγει Για Βοστόνη Ο Μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ! Στροφή 180 Μοιρών Από Κικίλια

Παναγιώτης-Ραφαήλ: Παρέμβαση Κικίλια για μείωση κόστους του φαρμάκου