Menu

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

in

«Στρατικοποιούν» το Αιγαίο οι Τούρκοι – Σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης από τις ελληνικές ΕΔ – Αύξηση κατά 40% της δράσης του τουρκικού ΠΝ

loading...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO

Το ομολογούν πλέον και οι ίδιοι οι Τούρκοι μέσου του Tύπου τους ότι, μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου 2016 , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αύξησε τις δραστηριότητες του κατά 40% ειδικά στο Αιγαίο Πέλαγος έναντι του ελληνικού ΠΝ με βάση τον αριθμό των πλοίων και 40 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αριθμό των ναυτικών ασκήσεων.


Η διοίκηση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, μετά την 15 Ιουλίου και την απόπειρα πραξικοπήματος είχε μια μεγάλη «παύση» δράσης στο Αιγαίο, διότι ήταν μια εποχή «ξεκαθαρίσματος» του προσωπικού που είχε εμπλακεί με την οργάνωση FETO, όπου είχαμε αθρόες συλλήψεις και δίκες πολλών στελεχών.

Η διοίκηση του τουρκικού ναυτικού είναι σε οργασμό πραγματοποιώντας «νέα επιτελικά σχέδια” για Αιγαίο και Α.Μεσόγειο με αύξηση κατά 25 τοις εκατό σε σχέση με την περίοδο πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Επίσης το τουρκικό γενικό επιτελείο αύξησε κατακόρυφα την λειτουργική ικανότητα και την αποτελεσματικότητα με νέα οπλικά συστήματα της αμφίβιας ταξιαρχίας (πεζοναυτών) με έδρα την Φώκαια της Μικράς Ασίας.

Κατά τον ίδιο τρόπο κινήθηκε το ίδιο διάστημα και η παραγωγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία μετά τις συλλήψεις της οργάνωσης FETO έπιασε ποσοστά ρεκόρ.

Πριν λίγες ημέρες καθελκύστηκε το Πλοίο κλάσης (MİLGEM) Burgazada που ήταν το τελευταίο πλοίο της σειράς, ενώ το ίδιο έγινε και με τα αποβατικά πλοία TCG SANCAKTAR και TCG Bayraktar.

Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν με αδιάψευστο τρόπο ότι η Τουρκία του Ερντογάν έχει βάλει στόχο την ναυτική κυριαρχία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Σκοπός, η πλήρης και ολοκληρωτική παρουσία του τουρκικού ΠΝ στην θάλασσα μας, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι χωρίς να κρύβονται πλέον καθόλου.   

Σύμφωνα με προ ημερών άρθρο μας με τίτλο (Προπομπός επιχειρήσεων: Στρατιωτική βάση κατασκεύασαν οι Τούρκοι στο νησί Τσαβούς – Υπό «πολιορκία» τα Ίμια), πρώτοι είχαμε επισημάνει ότι ο τουρκικός στρατός δημιούργησε νέες εγκαταστάσεις στο νησί Τσαβούς σε απόσταση ενός μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια, που παραπέμπουν σε ολόκληρη στρατιωτική μονάδα, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την χρησιμότητα τους.

Δίπλα από τον οθωμανικό φάρο που υπήρχε, κατασκευάστηκε παρατηρητήριο που χτίστηκε από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και κοιτώνες για στρατιωτική μονάδα επιπέδου τάγματος για εκατοντάδες στρατιώτες τα οποία και ολοκληρώθηκαν ενώ 4 τουλάχιστον περιπολικά γυροφέρνουν τις βραχονησίδες καθημερινά πλέον.

Το παρατηρητήριο είναι εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται από στρατιώτες 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, «να ελέγχονται ακόμη και τα πουλιά που πετάνε στις Βραχονησίδες Kardak/Ίμια στο Αιγαίο».

Ταυτόχρονα στην Αλικαρνασσό, (Bodrum Kadikalesi) σε υψόμετρο 445 μέτρων σε παρακείμενο λόφο που «κοιτά» τις βραχονησίδες Ίμια, έχει τοποθετηθεί ραντάρ επιφανείας που ελέγχει όλες τις κινήσεις στην θάλασσα σε 15 ελληνικά νησιά στην περιοχή μέχρι τον κόλπο του Κουσάντασι, καλύπτοντας περιοχή 250 χλμ.

Το ραντάρ, λειτουργεί σε 24ωρη βάση παρακολουθώντας τα πάντα με ειδικές κάμερες θερμικής απεικόνισης στην περιοχή καταγράφοντας όλες τις κινήσεις.

Το μόνο που δεν μας είπαν οι Τούρκοι είναι ποια όπλα ευθυτενούς ή καμπύλης τροχιάς εγκαταστάθηκαν εκεί και πόσα αντιαρματικά συστήματα και οτιδήποτε άλλο που θα ήταν χρήσιμο κατά των ελληνικών πολεμικών πλοίων που θα έπλεαν στην περιοχή.

loading...

Πριν μερικές ημέρες ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Hami Aksoy, αναφερόμενος στην επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, τόνισε ότι ισχύει κανονικά το Casus belli του 1995.

Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Για το Αιγαίο, όσο αφορά το θέμα των 12 μιλίων δεν ανεχόμαστε βήματα, όπου δεν υπάρχει διμερής συμφωνία.

Σύμφωνα με απόφαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας της 8 Ιουνίου 1995, υπάρχει η απαραίτητη πολιτική προειδοποίηση στο πλαίσιο αυτό, η ισχύς της οποίας παραμένει και σήμερα.

Οι παρατηρήσεις και οι απόψεις μας για το θέμα αυτό που αφορούν την Ελλάδα έχουν μεταβιβαστεί στον πρεσβευτή μας στην Αθήνα».

Μετά από όλα αυτά τα δεδομένα από τους Τούρκους, μιλάμε για κινήσεις σαφώς στρατιωτικού περιεχομένου οι οποίες έχουν σκοπό την de facto «κατάληψη» μικρονήσων και τον έλεγχο του Αιγαίου, ενώ οι ίδιοι φέρονται να διεκδικούν μια σειρά νησιών τα οποία κατά τους ίδιους δεν έχουν «ξεκαθαρισμένη ιδιοκτησία».

Ένα σενάριο-εφιάλτης για παράδειγμα θα αφορούσε την πιθανή προσπάθεια κατάληψης από Τούρκους κομάντος με την χρήση ελικοπτέρων ενός μικρού ελληνικού κατοικημένου νησιού, «μη κατονομαζόμενου ευθέως από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάννης, Παρισίων», δηλαδή ένα από τα 150 που έχουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι, τα οποία το τουρκικό ΥΠΕΞ στην επίσημη ιστοσελίδα του τα αναφέρει ως «Μη διευκρινισμένης κυριαρχίας».

Οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν πιθανόν να συλλάβουν την φρουρά και εν συνεχεία τους λιγοστούς κατοίκους του, για να τους μεταφέρουν σε ένα άλλο διπλανό νησί με στόχο τον μελλοντικό «εποικισμό του” (παράδειγμα το άρθρο μας με τίτλο (Τουρκία για Ελλάδα: «Έχετε καταλάβει τουρκικό έδαφος” – Οι Τούρκοι μετέδωσαν «απόβαση” λίγο πριν την έλευση Ερντογάν),

θα ακολουθούσε σε πολιτικό επίπεδο, η αίτηση της Άγκυρας για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Η ελληνική στρατιωτική επιχείρηση που θα επακολουθούσε όμως μιας τέτοιου τύπου πιθανή τουρκική δράση, θα ήταν αστραπιαία, χωρίς να έχουμε κλιμάκωση προς μια  γενικευμένη σύγκρουση και χωρίς να απαιτηθεί η διαπραγμάτευση αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από το νησί και η επιστροφή των κατοίκων.

Για αυτό θα φρόντιζαν άλλωστε  τα τρομερά Zubr του πολεμικού μας ναυτικού μαζί με τα νέα ελικόπτερα Kiowa (πληροφορίες φέρουν την επιχειρησιακή αξιοποίηση τους σε χρόνο ρεκόρ) και φυσικά την πανίσχυρη πλέον διακλαδική διοίκηση ειδικών δυνάμεων με τα κομάντο μας.

 

loading...
loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Πελάτης βίασε οδηγό ταξί στους Αμπελόκηπους δίνοντας του υπνωτικά χάπια

Βόμβα στο θέατρο: Ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς είναι ο βιαστής του ταξιτζή

Back to Top
close

Ad Blocker Εντοπίστηκε!

Παρακαλώ απενεργοποιήστε το Adblock για να συνεχίσετε!

How to disable? Refresh