Μπορεί να στερήθηκαν άδικα το γιο τους αλλά δεν έχασαν την ανθρωπιά τους…

Οι γονείς του Αιμίλιου, Πάμπος και Άντρη Ιωάννου, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Ημέρα Αγάπης Παιδιού» δημιούργησαν ταμείο εις μνήμην του Αιμίλιου Ιωάννου με σκοπό την παροχή υποτροφιών σε άπορους απόφοιτους μαθητές.

Συγκεκριμένα, η υποτροφία δίνεται κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια, σε απόφοιτο του τμήματος μηχανολογίας της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, όπου φοιτούσε ο άτυχος Αιμίλιος.

Η επιλογή του μαθητή γίνεται μετά από συνέντευξη με το συγκεκριμένο ίδρυμα, αφού πρώτα επιλέξει η μέριμνα του σχολείου ορισμένο αριθμό μαθητών που πληρούν τα κριτήρια, ενώ η υποτροφία δίνεται για τα πρώτα τέσσερα χρόνια σπουδών στον κάθε μαθητή.

Η μεγαλοψυχία των γονέων του αδικοχαμένου Αιμίλιου Ιωάννου, κατάφερε μέχρι σήμερα να βοηθήσει να σπουδάσουν τρεις φοιτητές, ενώ αναμένεται να δοθεί φέτος και ακόμη μία υποτροφία.

Να σημειώσουμε πως οι εισφορές που δίνονται αποτελούν μέρος της αποζημίωσης που δόθηκε για το θάνατο του Αιμίλιου καθώς και προσωπικές απολαβές της οικογένειας.

Χίλια μπράβο

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τη θλίψη και τον πόνο των γονέων που έχασαν το παιδί τους. Όμως σίγουρα όλοι μας μπορούμε να κατανοήσουμε το μεγαλείο ψυχής που χρειάζεται για μια τέτοια κίνηση.

Οι γονείς του Αιμίλιου, δεν έχασαν την ανθρωπιά τους, αντιθέτως μάλιστα, αυτή την ανθρωπιά την έκαναν πράξη βοηθώντας να σπουδάσουν μαθητές που δεν τα κατάφερναν διαφορετικά.

Εμείς ότι και να γράψουμε είναι λίγο, εξάλλου, αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν χρειάζονται χειροκροτήματα και το δικό μας μπράβο για να συνεχίσουν, αφού είναι κάτι που δεν ζήτησαν ποτέ.

Μπορεί να στερήθηκαν άδικα τον γιο τους και αντί η καρδιά τους να σπάσει, αυτοί προτίμησαν να την ανοίξουν για να χωρέσει όλα τα παιδιά που χρειάζονταν βοήθεια…

loading...

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο