in

Συγκλονιστικές εικόνες: Πορεία δεκάδων Σέρβων υπέρ Ελλάδας & κατά Ερντογάν – Βουλετής ΝΔ: ”Φοβάμαι ακραίο επεισόδιο στον Έβρο”

Kύμα συμπαράστασης προς τον Ελληνισμό έχουμε από την Σερβία.
Δεκάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν προς την χώρα μας. Με συνθήματα κατά του Ερντογάν, έστειλαν μήνυμα πως στα δύσκολα είναι μαζί μας.

Ταυτόχρονα δεκάδες ομογενείς μαζεύτηκαν στη Ν. Υόρκη. Εν τω μεταξύ, σάλο προκαλούμ εικόνες με μέλη των Γκρίζων Λύκων, αλλά και του κόμματος της Ακσενέρ, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα και οι οποίοι βιηθούν τους μετανάστες.


Άγγελος Συρίγος: Φοβάμαι ακραίο επεισόδιο στον Έβρο
«Μπαίνουμε στην φάση όπου η πίεση θα κρατήσει αρκετές εβδομάδες και μήνες. Και όταν φτιάξει ο καιρός, και θα πέφτει η στάθμη του ποταμού, τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις για εισόδους από διάφορα σημεία τα οποία θα είναι προσβάσιμα από όσους θέλουν να περάσουν, διότι τώρα ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις Καστανιές που είναι το χερσαίο τμήμα», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

Ερωτηθείς για το τι επιδιώκει η Άγκυρα με αυτήν την τακτική απάντησε ότι «απέτυχε να μας αιφνιδιάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στέλνοντας μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν έχει εκνευριστεί με αυτή την ιστορία και προσπαθεί με την εμμονή, είναι εμμονικός σε αυτά τα θέματα, να περάσει το δικό του. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας και να προετοιμαστούμε για μία κατάσταση που θα διαρκέσει πολλούς μήνες», και εξέφρασε φόβους ότι μία προβοκάτσια μπορεί να οδηγήσει σε “θερμό επεισόδιο” στην περιοχή του Έβρου. «Φοβάμαι ακραίο επεισόδιο. Μου έχει κάνει εντύπωση η εμμονή τους για νεκρούς, φοβούμαι μήπως κάποια προβοκάτσια οδηγήσει σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης

«Σενάρια κλιμάκωσης» της ήδη έκρυθμης κατάστασης στον Εβρο βρίσκονται υπό επεξεργασία από τους επιτελείς του Μαξίμου και του ελληνικού «Πενταγώνου», οι οποίοι καταρτίζουν και επικαιροποιούν τα σχέδια δράσης, στρέφοντας πλέον το βλέμμα και προς το Αιγαίο. Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν τους κινδύνους από τη διατήρηση της έντασης για μακρύ χρονικό διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων για την αυτοσυγκράτηση των δύο πλευρών. Διαβλέπουν επίσης κίνδυνο από «την προβοκατόρικη συμπεριφορά της Τουρκίας» που εργαλειοποιεί το Mεταναστευτικό και διαμηνύουν ότι «ενισχυόμαστε πια σε όλα τα επίπεδα».

Αυτό σημαίνει ότι το δόγμα Εβρου – «η μέγιστη αποτροπή» με τα λόγια κυβερνητικών στελεχών – μεταφέρεται και στη θάλασσα, όπου πάντως ο περιορισμός των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών αποτελεί πιο δύσκολη πρόκληση. Μετά τις δηλώσεις στήριξης των επικεφαλής τριών ευρωπαϊκών θεσμών από τις Καστανιές, μόλις 800 μέτρα από την «ουδέτερη ζώνη» Ελλάδας – Τουρκίας, το Μαξίμου περιμένει ενίσχυση σε πόρους και υλικοτεχνική υποδομή, ωστόσο προετοιμάζεται ταυτόχρονα για τυχόν ραγδαία αύξηση της έντασης σε στεριά και θάλασσα.
Συγκλονιστική μαρτυρία: «Για όνομα του Θεού, εδώ κινδυνεύουν αθώες ζωές…»

Επέκταση του φράχτη

Σε αυτή την κατεύθυνση, η περαιτέρω ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (πέραν των περίπου 1.000 ατόμων που ήδη έχουν σταλεί στον Εβρο) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το ίδιο και η επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που αποτελεί ειλημμένη απόφαση για συνολικό μήκος 40 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα περιπολιών και πτήσεων επιτήρησης προβλέπεται να πυκνώσει ενώ στη μέγιστη επιφυλακή θα τεθούν οι ειδικές δυνάμεις. Ειδικά αυτές θα κληθούν να ενισχύσουν τις μονάδες στον Εβρο, εφόσον η Τουρκία τραβήξει το σκοινί με περισσότερες επιθετικές κινήσεις, όπως η πρόσφατη απόφαση να στείλει αμφίβια τεθωρακισμένα και τούρκους «κομάντο» στη συνοριογραμμή.

Προς το παρόν στην ελληνική πλευρά παραμένουν 1.000 στρατιώτες που έχουν μεταφερθεί από διάφορα σημεία της επικράτειας (Ηπειρο, Δυτική Μακεδονία κ.λπ.), δύο λόχοι καταδρομέων και εκατοντάδες αστυνομικοί, ωστόσο από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή η αναβάθμιση των μέτρων. Αντίστοιχη ενίσχυση δρομολογείται στο Αιγαίο από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό (σήμερα υπάρχουν 68 πλοία), με πλοιάρια των ειδικών δυνάμεων, της Frontex, ελικόπτερα και drones να μπαίνουν στην κυβερνητική επιχείρηση «μέγιστη αποτροπή». Αυτή «δεν θα χαλαρώσει», σχολιάζουν εμφατικά αρμόδιες πηγές, μιλώντας για «τον κεντρικό πυλώνα των πρωτοβουλιών σε στεριά και θάλασσα».

Η αλλαγή γραμμής

Αλλωστε το «plan B» δεν περιορίζεται μόνο στον Εβρο. Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι η επόμενη πρόκληση της Τουρκίας θα εκφραστεί στη θάλασσα. Και ήδη στην κυβέρνηση μιλούν για ριζική αλλαγή γραμμής στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, χρησιμοποιώντας τη φράση «επιθετική επιτήρηση». Το σχέδιο δράσης ενισχύεται με επιχειρησιακές λεπτομέρειες, τα σκάφη του Λιμενικού προχωρούν σε «μπλόκο» στην οριογραμμή και οι πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού επιστρατεύουν τα ραντάρ τους για τον εντοπισμό λέμβων με πρόσφυγες και μετανάστες.

Οπως συμβαίνει στον Εβρο, θα ενταθεί και στα νησιά η εκπαίδευση προσωπικού στα οπλικά συστήματα, με αιχμές την αποτροπή αλλά και την «επιβολή ισχύος». Σε αυτά προσβλέπουν οι βολές με πραγματικά πυρά και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά σε όλα τα φυλάκια.

Младен Обрадовић@MladenObraz

Народ против најезде незаконитих миграната — протест испред Владе Србије

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
196 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σταυροφόρος@stavroforos_

Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας απο την τρομοκρατική-παρακρατική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων -στήριγμα Ερντογάν- αποτελεί προκάλυμμα για να στρατοπεδεύσει με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη στο Pazarkule και να συντονίσει την πολιορκία.

Ενσωματωμένο βίντεο

97 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σταυροφόρος@stavroforos_

Ο Hasan Tunay είναι αλλο ένα μέλος των “ανθρωπιστικών” οργανώσεων που έχουν στρατοπεδεύσει στο Pazarkule.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
24 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ISCResearch@ISCResearch

URGENT – Mass gathering in tonight in with for their brave against ‘s Turkey.

Athens Square Park Astoria New York – 💫 🛡

Ενσωματωμένο βίντεο

154 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Γυναίκα έκανε τατουάζ μέχρι και στους βολβούς των ματιών της – Ξόδεψε πάνω από 18.000 ευρώ

26χρονη ανύπαντρη μητέρα παντρεύτηκε με ένα χαλί