Συλλαλητήριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για να μην συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, πραγματοποίησαν οι Έλληνες που μένουν στην περιοχή.

 


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνισμού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Συλλαλητήριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για να μην συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, πραγματοποίησαν οι Έλληνες που μένουν στην περιοχή.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ελληνισμού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κι όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ δίπλα στον Ρήνο τουλάχιστον 4.000 Ελληνες έδωσαν βροντερό παρών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την Μακεδονία.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών, με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το εθνικό ζήτημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Τα συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δονούσαν την ατμόσφαιρα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να δείξουν με τη σειρά τους, πως παρότι βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους δεν την ξεχνούν ποτέ.

 

[life-events]

loading...