in

Συνταγή για κρουασάν βουτύρου!

Τα κρουασάν βουτύρου τα λατρεύω για πολλούς λόγους. Πρώτον, μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι θες. Σοκολάτα, μαρμελάδα, να τα κάνεις με αλμυρή γέμιση. Όπως και να τα κάνεις θα έχουν μια τέλεια γεύση. Δεύτερον, τα λατρεύω γιατί είναι πολύ ελαφριά και ότι πρέπει να συνοδεύσουν τον πρωινό καφέ πριν πας στη δουλειά. Τρίτον, είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις που δε βλέπω το λόγο γιατί να αντισταθείς σε αυτόν τον νόστιμο πειρασμό.

Συνταγή για κρουασάν βουτύρου έχει σήμερα με λίγα λόγια και προετοιμάσου να γίνει μάχη στο σπίτι για το ποιος θα πάρει το τελευταίο. Σκέψου ότι στην αρχή ειδικά θα διοργανώνεις brunch μόνο και μόνο ως αφορμή για να φτιάξεις αυτή τη πεντανόστιμη λιχουδιά. Νομίζω σε έχω ήδη πείσει, οπότε θα περάσω στα υλικά χωρίς πολλά πολλά.


Πως να φτιάξεις κρουασάν βουτύρου

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 800γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 9γρ. ξηρή μαγιά
  • 240γρ. ζεστό(χλιαρό) νερό
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 240γρ. ζεστό γάλα
  • 1κ.σ ζάχαρη
  • 230γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 0,5κ.γ αλάτι

 

Εκτέλεση:

 

Σε ένα μπολ ρίξε το ζεστό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και άστο στην άκρη να «κάτσει» για 10 λεπτά. Παράλληλα χτύπα τους κρόκους του αυγού πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε σιγά σιγά και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.,

 

Πρόσθεσε το αλάτι και 50γρ. από το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα σου να ομογενοποιηθεί πλήρως. Σε μια λεκανίτσα ρίξε το αλεύρι και το βούτυρο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι το βούτυρο να έχει λιώσει στο αλεύρι ανάμεσα. Ρίξε μέσα στο αλεύρι και το μείγμα με την μαγιά και με μια σπάτουλα ανακάτεψε απαλά. Τύλιξε το ζυμάρι σου με μια μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 2 ώρες.

 

Αφού παγώσει το ζυμάρι, βγάλτο και άπλωσε το σε αλευρωμένη επιφάνεια. Χώρισε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και άνοιξε το ζυμαράκι σε διάμετρο περίπου 35εκ. Χώρισε το σε 12 τριγωνικά κομμάτια και έπειτα τα κομμάτια αυτά τύλιξε τα σε σχήμα κρουασάν. Βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και άστα να φουσκώσουν για 1,5 ώρα. Χτύπα ελαφρώς το ασπράδι από το αυγό άπλωσε το πάνω από τα κρουασάν σου και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 190. Αυτό ήταν! Έτοιμα τα κρουασάν βουτύρου.

Bonus Tips:

Ξέρω ότι υπάρχεις και εσύ που όπως και εγώ βαριέσαι πολλές φορές να περιμένεις το ζυμάρι να παγώσει και μετά να φουσκώσει οπότε προτιμάς κάτι πιο σύντομο. Μπορείς να πάρεις έτοιμη ζύμη για κρουασάν έτσι ώστε να αποφύγεις το 2ωρο στο ψυγείο. Απλά θα σε συμβούλευα να τηρήσεις τη 1 ώρα αφού τα τυλίξεις σε σχήμα για να μπορέσουν να φουσκώσουν όσο είναι και να είναι πιο αφράτα στο τέλος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Η Smirnoff κυκλοφόρησε χριστουγεννιάτικες μπάλες γεμάτες βότκα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί!