ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
14 γρ. Μπέικιν πάουντερ
½ κ.σ. Αλάτι
100 ml Γάλα
80 γρ. Γιαούρτι
2 κ.γ Λάδι
Κορν Φλάουρ για το άνοιγμα των πιτών
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Παίρνουμε ένα μπολ,προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα και ανακατεύουμε με το χέρι.
2Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι το να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
3Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μπολ και το ζυμώνουμε για 2 με 3 λεπτά.
4Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ,το σκεπάζουμε με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 35 με 40 λεπτά.
5Όταν το μείγμα μας έχει φουσκώσει αρκετά,το αφαιρούμε από το μπολ , κόβουμε μπαλάκια των 30-35 γρ. ,πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε σε διάμετρο 25-28 εκ.
6.Βάζουμε ένα αρκετά μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο μάτι,να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .Ύστερα βάζουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει μέσα στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 με 3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.’Όταν είναι έτοιμο το αλλάζουμε πλευρά.
7Θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα μας.