Η καρυδόπιτα είναι ένα γλυκό με έντονη γεύση που όλοι αγαπάμε. Το σιρόπι χαρίζει αξεπέραστη ζουμερή υφή και τα καρύδια δίνουν στο γλυκό την ένταση που χρειάζεται για να απογειώσει τους γευστικούς μας κάλυκες.

Το σωστό σιρόπιασμα, η ποσότητα των καρυδιών και της ζάχαρης είναι λίγα μόνο από αυτά που πρέπει να προσέξεις για να πετύχεις αυτό το γλυκό, το οποίο σίγουρα θα σε αποζημιώσει με την επιλογή σου.

Πως θα κάνεις την πιο νόστιμη και γευστική καρυδόπιτα!

karydopita se piato

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1 και 1/2 κούπα φρυγανιά
  • 2 κούπες καρύδια
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι

Πως το κάνεις:

boutyr kai zaxari se mixer

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

ayga se meigma

Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σόδα στο κονιάκ να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο μείγμα.

frygania me mpeikin kai kanela

Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά, τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.

voutyrwnoyme to tapsi

Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί, 24-26 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

siropi se katsarola

Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνω ζεστό, στη ζεστή καρυδόπιτα. Προαιρετικά, αφού κρυώσει το γλυκό, μπορώ να προσθέσω γλάσο σοκολάτας.

Για το γλάσο σοκολάτας

karydopita me glasso

Υλικά

  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Πως το κάνεις:

krema kai sokolata se katsarola

Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε με τη κρέμα γάλακτος να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.

glaso sokolatas

Όταν ομογενοποιηθεί, αφήνω 5 -10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνω την καρυδόπιτα μου.

Η συνταγή αυτή για καρυδόπιτα θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο σου, με την γεμάτη γεύση της και την υπέροχη υφή της. Το γλάσο δε, θα προσδώσει μεγαλύτερη ένταση στο γλυκό και θα δέσει αρμονικά όλες τις γεύσεις. Καλή επιτυχία!

loading...