Συγκλονιστική πληροφορία μεταδίδει ρωσικό δημοσίευμα σχετικά με τα επερχόμενα γεγονότα στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, τα πανίσχυρα ισραηλινά λόμπυ σε Ουάσιγκτον και Μόσχα φέρονται να έχουν δώσει το «πράσινο φως» για αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν με συντονισμένη στρατιωτική επίθεση κατά της χώρας και «ιρανική άνοιξη» στους δρόμους από χιλιάδες διαδηλωτές όπως αυτή που ξεκίνησε πριν δύο μήνες …εντελώς αιφνιδιαστικά σε πολλές πόλεις .     


Το κείμενο αναφέρει ότι τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή «ανήλθε» σε πολύ επικίνδυνη φάση εντελώς αιφνιδιαστικά και αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένας νέος μεγάλος πόλεμος στο τρίγωνο Ισραήλ-Συρίας-Ιράν .

Ταυτόχρονα, οι σύμμαχοι των αντιμαχόμενων κρατών έδειξαν καθαρά τον αληθινό εαυτό τους. Και αν δεν αναμενόταν τίποτα από τις ΗΠΑ, εκτός από την πλήρη υποστήριξη του Ισραήλ, η επίσημη θέση της Ρωσίας εξέπληξε πολλούς.

Μετά τις πρόσφατες συνομιλίες, του πρωθυπουργού  Benjamin Netanyahu και του Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν στις 9 Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός στην πραγματικότητα,  φέρεται να έλαβε εν λευκώ άδεια για οποιαδήποτε επιθετική δράση στη Συρία (πιθανώς και στο Ιράν),  αν αυτό δεν βλάπτει το ρωσικό στρατιωτικό σώμα και  τον εξοπλισμό του, τονίζει το άρθρο.

Η εξέλιξη της κατάστασης στην ίδια κατεύθυνση μπορεί να θέσει τέρμα στην ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και να προκαλέσει μια ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη Μέση Ανατολή, κάτι όμως  που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Ακολουθεί μια σύντομη χρονολόγηση των γεγονότων που μιλούν από μόνα τους.

Στις 8 Μαΐου, σχετικά με την πρωτοβουλία ΗΠΑ-Ισραήλ, η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν διακόπηκε απότομα.

Τη νύχτα της 9ης Μαΐου, το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους στη Συρία, επικαλούμενο το γεγονός ότι η επίθεση του απευθύνονταν  μόνο στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, και έγινε  από τα Υψώματα του Γκολάν.

Το πρωί της 9ης Μαΐου, ο Νετανιάχου πέταξε στη Μόσχα και πέρασε όλη την ημέρα σε στενή συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ημέρα, ο Πούτιν  είχε συνάντηση, με  Νετανιάχου,  Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοιγκού . Ενώ  το πρωί στις 10 Μαΐου, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις σε 35 στόχους στη Συρία, καταστρέφοντας ρωσικά  αντιαεροπορικά συστήματα που ήταν  στην υπηρεσία του στρατού του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ρωσία σε τέτοιες περιπτώσεις αντιδρούσε με πυγμή , αλλά τώρα δεν παρουσίασε καμία επίσημη αξίωση στο Ισραήλ.

Σε αντίθεση, με τις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία , όταν η Μόσχα ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου  Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Νετανιάχου, είναι για  κοντόφθαλμη πολιτική  ή απουσία στρατηγικής σκέψης.

Για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για «τιμωρία» του Ιράν, πραγματοποίησε δημόσια ενημέρωση στις 30 Απριλίου, όπου διηγήθηκε μια πραγματικά φανταστική ιστορία περί πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος .

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια  άκρως απόρρητη ομάδα της  Μοσάντ κρυφά είχε συλλέξει στοιχεία στην  Τεχεράνη υποκλέπτοντας περίπου εκατό χιλιάδες έντυπα και ψηφιακά  έγγραφα .

Τα έγγραφα αυτά  αποδείκνυαν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν ενεργό και είχε την κωδική ονομασία  «σχέδιο Amad».

H Αμερική επιβεβαίωσε με την σειρά της την αξιοπιστία των « εγγράφων που βρέθηκαν » και ετοίμασε με συνοπτικές διαδικασίες μέσω ειδικής task force , και χωρίς έγκριση από  το Κογκρέσο , οικονομικές  κυρώσεις μαζί με την ανακοίνωση της απόσυρσης της  από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν .

Η ΕΕ την ίδια στιγμή απέχει πολύ από το να επηρεάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, οπότε ο κύριος στόχος του Netanyahu ήταν να πείσει κυρίως τον Ρώσο ηγέτη για το αλάθητο του.

Για το σκοπό αυτό πήρε μέρος ο Ισραηλινός ηγέτης στην παρέλαση της Μόσχας με αφορμή την Ημέρα της Νίκης , με την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου στο στήθος του.

Ο ίδιος βρήκε ακόμη και ένα πορτρέτο ενός Ρώσου ήρωα (όχι συγγενή του) για την πορεία του αποκαλούμενου  Αθάνατου Συντάγματος δίπλα  στον Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζει το ρωσικό άρθρο .

Άλλωστε υπήρχαν 6000000 Ευρωπαίοι Εβραίοι που εκτελέστηκαν στο  Ολοκαύτωμα κάτι για το οποίο συμμετείχε και ουσιαστικά ο Νετανιάχου, στην συγκεκριμένη εκδήλωση στο  Κρεμλίνο.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών ενεργειών έχουμε στο τέλος της επίσκεψης του τον πλήρη διπλωματικό θρίαμβο του Νετανιάχου.

Φαίνεται ότι ο ίδιος έλαβε από τη Μόσχα το « πράσινο φως» ότι η Ρωσία θα αποσυρθεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ.

Με λίγα λόγια , Ιρανοί  ηγέτες και Μπασάρ Άσαντ περιθωριοποιούνται.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και  πρώην αντιστράτηγος  Leonid Ivashov είναι της γνώμης ότι σε αυτή την ιστορία το βασικό ρόλο διαδραματίζει το Εβραϊκό κεφάλαιο και το διεθνές λόμπι του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ έπληξε πρωτίστως τη ρωσική πολιτική σταθεροποίησης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, της ρωσικής διπλωματίας και του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Για άλλη μια φορά κατέδειξε ότι δεν έχει συνυπογράψει καμία διεθνή συνθήκη για αυτόν τον λόγο.

Το γεωπολιτικό τρίγωνο Μόσχα-Τεχεράνη-Άγκυρα σήμερα δέχεται το πιο ισχυρό χτύπημα.

Η πρόσκληση για να παραβρεθεί στην παρέλαση ο  Νετανιάχου αντί, για παράδειγμα, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, είναι μια σαφής αναφορά στην απόρριψη μιας ανεξάρτητης ρωσικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας δεν μπορούσαν να μην είχαν την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας.

Ο νέος πόλεμος κυρώσεων των ΗΠΑ προς το Ιράν είναι συνδεδεμένος μέσα  από έναν προσεκτικό συνδυασμό των γεωπολιτικών μας αντιπάλων», ανέφερε ο Ιβάσοφ.

«Αν δώσουμε στο Ισραήλ την δυνατότητα να χρησιμοποιεί την  διπλωματία  στο όνομα της προστασίας των δικών του μόνο εθνικών συμφερόντων, τότε χάσαμε το παιχνίδι .

Ο Νετανιάχου πέταξε στη Μόσχα στις 9 Μαΐου με συγκεκριμένες γεωπολιτικές απόψεις για να επισημάνει στην ρωσική κυβέρνησή την πλήρη εξάρτηση της  από τις δυνάμεις που κινούνται παρασκηνιακά . Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αποστολή του ήταν επιτυχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, είπε ότι περισσότερα από 70 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, επιθυμεί με την  δύναμη  του έθνους του να καταστρέψει το Ιράν ως κράτος, διότι αυτοί είναι απόγονοι των Ναζί .

Παραδόξως, αυτό δηλώνει ο ηγέτης ενός κράτους, του οποίου οι θρησκευτικοί νόμοι δεν αναγνωρίζουν τους γάμους των Εβραίων με τους μη Εβραίους.

Και ίσως μετά από όλα αυτά, οι πραγματικοί λόγοι για το μίσος του Ισραήλ κατά του  Ιράν να  είναι εξαιτίας του γεγονότος ότι το κράτος αυτό  είναι ένα ισλαμικό κράτος που είναι σε αντίθεση με την τοκογλυφία, την λατρεία του μαμωνά, την απανθρωποποίηση και τον σατανισμό, που ενθαρρύνονται από την «πολιτισμένη» Δύση;

Αυτό εξηγεί γιατί οι σχετικές «σκοτεινές» δυνάμεις πρόκειται να  καταστρέψουν το Ιράν , μετατρέποντας  σε μια βάρβαρη, αποκεντρωμένη περιοχή , όπως έγινε νωρίτερα με τη Συρία, τη Λιβύη και  το Ιράκ.

Με το πρόσχημα του θριάμβου των «δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», φυσικά.

Ας σημειώσουμε για άλλη μια φορά:

κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης αεροπορικής επιδρομής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (IDF) τις τελευταίες δεκαετίες, η Συρία υπέστη επιθέσεις για χίλιους δύο λόγους.

Θριαμβολογώντας, οι Ισραηλινοί   μπορούν  να υποστηρίζουν για καιρό για την εξουδετέρωση ενός ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος Pantsir κοντά στα Υψώματα του Γκολάν, μόνο που αυτό ήταν απενεργοποιημένο σε μια κατάσταση μη-μάχης , αλλά παρ ‘όλα αυτά για τους Εβραίους ήταν ένας επιλεγμένος στόχος .

Αμέσως μετά την ισραηλινή επιθετική ενέργεια και την επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα, βοηθός του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Κοζίν φέρεται  δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την προγραμματισμένη παράδοση των συριακών αντιαεροπορικών συστημάτων «S-300» δεν θα πραγματοποιηθούν , δεδομένου ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη «όλα όσα χρειάζονται».

 Λοιπόν, αν ξεπερασμένης τεχνολογίας σοβιετικά  αντιαεροπορικά πυροβόλα και πύραυλοι  είναι τα μόνα που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των  τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων ΗΠΑ-Ισραήλ, ας αφήσουμε την όλη κατάσταση  στη συνείδησή του Κοζίν .

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στα ΜΜΕ σχετικά με την ασυναρτησία της δήλωσης  αυτής ( της μη παράδοσης S-300 η οποία δεν ισχύει )  και την επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα.

Η ουσία είναι ότι  μετά το ταξίδι της επιστροφής από τη Μόσχα ο Νετανιάχου έχει λάβει  από τη Ρωσία το « πράσινο φως»  για τη συνέχιση της στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και του Ιράν και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε ο ίδιος.