in

«Τα μέτρα δεν λήγουν στις 28 Απριλίου» δηλώνει ο Χαρδαλιάς

«Κάθε μέρα που περνά, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας» εξήγησε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς , καθώς «περιμένουμε τη συζήτηση σύντομα για τη σταδιακή άρση των μέτρων». Συνιστώντας, ωστόσο, επαγρύπνηση, «η προσπάθειά μας αποδίδει, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμη εύθραυστο» δήλωσε.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσπάθειας έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες το Κρανίδι, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει αναλυτικά με την έκταση της διασποράς του ιού, μετά την αυτοψία του στην περιοχή. «Αντιμετωπίζουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση στο Κρανίδι.


Αυτή τη στιγμή επιστρέψαμε με 177 δείγματα» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, τα οποία υφίστανται αυτήν την ώρα επεξεργασία σε ειδικά εργαστήρια. Πρόκειται για 177 δυνητικές επαφές υψηλές ή μη φιλοξενούμενων στη δομή «και θα αξιολογήσουμε, θα σταθμίσουμε και θα προτεραιοποιήσουμε τα μέτρα» ανέφερε σχετικά ο Υφυπουργός.

Δυναμική κατάσταση το Κρανίδι

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σπίτι, για να διαφυλάξουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε στενή συνεργασία με τα υπουργεία υγείας και μετανάστευσης εξετάζονται όλα τα δεδομένα, αφού «είναι μια δυναμική κατάσταση» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο

ακέραιο έως 27 Απριλίου και δεν λήγουν την Τρίτη 28 Απριλίου», αφού επίκειται «σταδιακή άρση» τους ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ή να πατάμε φρένο» ή να προχωράμε στη λήψη νέων μέτρων εξήγησε ο ίδιος, με «οδηγό μας αποκλειστικά την προστασία της ζωής των πολιτών».

Στον αντίποδα, «αυτό που διδάσκει η εμπειρία από το Κρανίδι είναι τόσο μεταδοτικός είναι ο ιός» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ενίσχυσης του ιού εκ νέου. Ήδη, «η κυβέρνηση μεθοδικά και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» το οποίο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, ενώ θα υπάρχει «έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σε κάθε βήμα».

Στο μεσοδιάστημα, «το μόνο μέτρο που αίρεται την επόμενη εβδομάδα είναι τα υποθηκοφυλακεία, τα πρωτοδικεία και τα ειρηνοδικεία, τα οποία θα επαναλειτουργήσουν, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού, οι συντάξεις Απριλίου καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες, δηλαδή:

Για συνταξιούχους Τραπεζών, ΙΚΑ, ΟΤΕ 22 και 24 Απριλίου

· Για συνταξιούχους ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΕΤΑΑ 27 Απριλίου

· Για συνταξιούχους ΝΑΤ Δημοσίου ΔΕΗ ΕΤΑΠ ΜΜΕ 29 Απριλίου

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Κρανίδι για μετανάστριες που εκδίδονταν

Νταής «Ξυλοφόρτωσε» Την Γυναίκα Του Γιατί Τον Εμπόδισε Να Δείρει Την Έγκυο Κόρη Του