in

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βάση
  • 1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, λειωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
  • 1/2 φλ. τσ χυμό λάιμ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κούπα βατόμουρα καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Για τη βάση
  2. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  5. Πατάμε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  6. Για τη γέμιση
  7. Ανακατεύουμε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
  8. Προσθέτουμε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τα βατόμουρα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  10. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Καβουρμάς Θρακιώτικη συνταγή

Φασολάδα