Υλικά για ατομικές τάρτες 10 εκ.:
Για τη βάση
- 150γρ. καρύδια
- 80 γρ. αλεύρι
- 70γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 κ. σ. μαργαρίνη λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη γέμιση
- 1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα λιωμένη
- 2 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ
- 80γρ. πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. νερό
- 80 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
- 2 κ.γλ. βανίλια υγρή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βάση και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ατομικές φόρμες τάρτας, απλώνουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από τις φόρμες.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 15′.
Για τη γέμιση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμ όλα τα υλικά.
- Μαγειρεύουμε 4-5′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μίγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη γέμιση στις προψημένες βάσεις.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για άλλα 20′.
- Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.