in

Τάρτα νηστίσιμη με σοκολάτα, γλυκοπατάτα και πετιμέζι

Υλικά για ατομικές τάρτες 10 εκ.:

Για τη βάση

  • 150γρ. καρύδια
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 70γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κ. σ. μαργαρίνη λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη γέμιση

 

  • 1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα λιωμένη
  • 2 κ.σ. κοφτές κορνφλάουρ
  • 80γρ. πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. νερό
  • 80 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 2 κ.γλ. βανίλια υγρή (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Για τη ζύμη:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη βάση και πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 ατομικές φόρμες τάρτας, απλώνουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από τις φόρμες.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15′.

Για τη γέμιση:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμ όλα τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε 4-5′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μίγμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε τη γέμιση στις προψημένες βάσεις.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για άλλα 20′.
  • Βγάζουμε τις τάρτες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε  με τριμμένα φουντούκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σαμαράς

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Λαχταριστά Κουλουράκια Νουτέλας Με 5 Υλικά Ετοιμα Σε Μόλις 10 Λεπτά

Σαλάτα του Καίσαρα με Γαρίδες