Υλικά:
1 συκωταριά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 από το ματσάκι μαίδανό
1/3 από το ματσάκι τον άνιθο
5-10 φυλλαράκια δυόσμο
1/4 φλυτζ. τσαγ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
σκέπη για το τύλιγμα
1 αβγό
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια την συκωταριά και την ζεματάμε. Την ξεπλένουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τα γλυκάδια δεν τα ζεματάμε, τα κόβουμε ψιλά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε να βγάλουν το λίπος τους στο οποίο θα σοτάρουμε την συκωταριά μας. Κόβουμε την συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια.
Παίρνουμε ένα τηγάνι το βάζουμε στη φωτιά να κάψει και τσιγαρίζουμε τα γλυκάδια. Μόλις βγάλουν το λίπος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά.
Συνεχίζουμε, βάζουμε τη συκωταριά και τη σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι ρίχνουμε 1&1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό και αφήνουμε τη συκωταριά μας να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό.
Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την τυλίγουμε στη σκέπη την οποία έχουμε μέσα σε νερό για να ανοίξει. Το μέγεθος του τσιγεροσαρμά το αφήνω σε σας.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε έναν μεγάλο ή να φτιάξουμε ατομικούς τσιγεροσαρμάδες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα.
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr