in

ΤΙ ΛΕΣ κυρά μου; Τέτοια επίδραση το οθωμανικό δίκαιο; Ελένη Κουτσουραδή: «Η τουρκική και όχι ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας!»

Η τουρκική και ΟΧΙ η ελληνική, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και με τον λεκτικό θησαυρό της τουρκικής γλώσσας, μπορούμε να φιλοσοφήσουμε σε πολύ υψηλά πνευματικά επίπεδα. Αυτά τα πρωτοφανή δεν την υποστηρίζει κάποιος Τούρκος διανοούμενος, ή ακαδημαϊκός, ή επιστήμονας, αλλά… μια Ελληνίδα (??) καθηγήτρια πανεπιστημίου….

Αυτή είναι η κύρια Ελένη Κουτσουραδή, διευθυντήρια του Κέντρου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων του πανεπιστήμιου του Maltepe, μέλος κάποιου Ιδρύματος Τούρκων Φιλοσόφων και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσόφων.


Η Ελληνίδα αυτή καθηγήτρια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, ενστερνίστηκε την προσφάτως διατυπωθείσα άποψη του νέου πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, ότι τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και ότι ο λεκτικός πλούτος της τουρκικής γλώσσας προσφέρει την δυνατότητα να διατυπωθούν οι πιο περίπλοκες φιλοσοφικές έννοιες Το εντυπωσιακό είναι, ότι η άποψη αυτή του Τούρκου προέδρου και νέου επίδοξου χαλίφη της Τουρκιάς, Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ υπήρξαν και επικρίσεις στο πολιτικό πεδίο.
Και ενώ ακόμα και πολλοί Τούρκοι θεώρησαν σαν υπερβολικές αυτές τις απόψεις του Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε διατυπώσει την άποψη ότι την Αμερική δεν… την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά μουσουλμάνοι ερευνητές, ήρθε η κύρια Ελένη Κουτσουραδή να τις στηρίξει, ισχυριζόμενη ότι πραγματικά τα τουρκικά είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και των επιστημών. Αυτά από μια Ελληνίδα, της οποίας η μητρική γλώσσα είναι τα ελληνικά, η γλώσσα με την οποία διδάχτηκε η φιλοσοφία και οι επιστήμες, η γλώσσα με την οποία γράφτηκε η Βίβλος και διδάχτηκε ο χριστιανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, η γλώσσα μέσω της οποίας διαδόθηκε ο πολιτισμός και έννοιες όπως δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.
Μάλιστα η κυρία Ελένη Κουτσουραδή δεν αρκέστηκε σε αυτές τις απόψεις, τις οποίες διακήρυξε και δημόσια. Συνεχίζοντας το πρωτότυπο αυτό φιλοτουρκικό κήρυγμα, κατέκρινε έντονα όσους μέσα στην Τουρκία αντιτίθενται στην τελευταία απόφαση του Ερντογάν να διδάσκονται τα οθωμανικά, δηλαδή στην ουσία μια γλώσσα μείγμα από τουρκομανικά, περσικά, αραβικά και με πολλές ελληνικές λέξεις, στην τουρκική εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, τα οθωμανικά είναι τα γνωστά τουρκικά, μια άποψη που καν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμα και στην οθωμανική αυλή γίνονταν σαφής διαχωρισμός μεταξύ των οθωμανικών από την λαϊκή τουρκική, δηλαδή την τουρκομανική γλώσσα που μιλιόνταν από νομάδες στην Ανατολία και στην κεντρική Ασία. Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουτσουραδή η γνώση και των οθωμανικών είναι… φιλοσοφική γνώση.
Οι απόψεις αυτές, όπως ήταν επόμενο ενθουσίασαν πολλούς Τούρκους καθηγητές οπαδούς της νεοοθωμανικής «αυτοκρατορίας» του Ερντογάν, όπως ο Ahmet Inam, πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Φιλοσοφίας, ο οποίος έσπευσε να επαινέσει την κυρία Κουτσουραδή για τις απόψεις της. Ο Ahmet Inam ανέφερε πως σύμφωνα με την κυρία Κουτσουραδή, είναι τελείως λάθος η άποψη ότι με τα τουρκικά δεν μπορείς να κάνεις φιλοσοφία και ανέφερε ότι η κυρία Ελένη Κουτσουραδή υποστηρίζει ότι με τη γνώση των τουρκικών ανεβαίνει το… φιλοσοφικό σου επίπεδο.
Μετά από όλα αυτά τα εκπληκτικά σε λίγο καιρό δεν μένει παρά να ακούσουμε πως και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, όπως άλλωστε το υποστηρίζουν επίσημα οι τουρκικές ιστορικές θεωρίες, είναι… τουρκικής προέλευσης. Ότι ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Αρχιμήδης, o Ιπποκράτης, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μιλούσαν… τουρκικά ή οθωμανικά. Ότι όλη η αρχαιοελληνική φιλοσοφία είχε… τουρκική ταυτότητα. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια, εκείνη η ανεκδιήγητη υπουργός της, «Δια βίου μάθησης», είχε υποστηρίξει πως η μητρική γλώσσα των Ελλήνων θα πρέπει να είναι η…αγγλική.
Το άλλο έχουμε να πάθουμε και μάλιστα από υποτίθεται Έλληνες-ίδες το γένος!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

πηγη

4 Comments

Leave a Reply
  1. ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε σχετικά με την τουρκική γλώσσα, η οποία σύμφωνα με την κυριούλα τής φωτογραφίας, είναι η γλώσσα τής φιλοσοφίας… Λοιπόν, μερικά βασικά χαρακτηριστικά της: 1) Δεν έχει γένη…! Δηλαδή, δεν έχει αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο…!!!!! ****** 2) Δεν έχει άρθρα…!!!!!! ******** 3) Τα επίθετα δεν κλίνονται…!!!!!! 4) Η επίσημη ύπαρξή της τοποθετείται στον 14ο αι. (μ.Χ. … ) !!!!!! *********** Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η τουρκική έχει δανειστεί πολλές λέξεις από άλλες γλώσσες, κυρίως από τα Γαλλικά. Πιο συγκεκριμένα, 5,000 λέξεις προέρχονται από τα Γαλλικά, 6,500 λέξεις από τα Αραβικά, 600 από τα Ιταλικά, 400 από τα Ελληνικά και 150 από τα Λατινικά. ********* Δεν υπάρχουν τα βοηθητικά ρήµατα «είµαι» και «έχω»! Στη θέση τους υπάρχουν προσωπικά και κτητικά επιθήµατα.

  2. ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΌΤΙ ΣΠΟΎΔΑΣΕ ΚΑΙ ΈΜΑΘΕ. ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΨΥΧΉ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΈΣΕΙ ΕΔΏ ΝΑ ΠΆΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ ΝΑ ΛΈΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΠΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΗΣ. ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΡΈΣΕΙ ΑΥΤΉ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΑΠΌ ΑΡΧΑΙΩΤΑΤΩΝ ΧΡΌΝΩΝ ΒΓΆΛΕΙ ΈΝΑ ΣΟΡΩ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΈΣΕΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΌ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΉΜΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΟΣΟΥΒΛΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΆΣΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΠΟΥ ΟΎΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΆΖΟΥΝ ΑΊΜΑ ΜΗΝ ΚΆΘΕΤΑΙ ΆΛΛΟ Η ΚΟΠΡΟΚΥΡΙΑ ΕΔΏ. ΔΡΌΜΟ. ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ. ΚΟΠΡΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Ποια μέρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να «αμολήσει» τους Έλληνες από τα σπίτια τους – Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα

Ηλεία: Ούτε κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία τη Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση ;