in

Τι με κοιτάς; Κάνε τον σταυρό σου και μπες μέσα στον φούρνο να το βγάλεις

Αληθινή Ιστορία: Θαύματα που συγκλονίζουν

 

 


Κάποτε, στην εποχή του του Χατζη-Γεώργη ζούσε ο θαυμαστός Πατήρ Δανιήλ, ο οποίος έκανε θαύματα από αρχάριος ακόμη στην Καλογερική.

Στην εποχή του Χατζη-Γεώργη περίπου ζούσε και ο θαυμαστός Πατήρ Δανιήλ, ο οποίος έκανε και αυτός θαύματα από αρχάριος ακόμη στην Καλογερική.

Εκείνη την εποχή είχε εντυπωσιάσει πολύ τους ευλαβείς προσκυνητάς, και είχαν δημοσιεύσει μάλιστα ορισμένα θαύματα του σε θρησκευτικά περιοδικά ευλαβείς Ρώσοι.

Αυτά τα λίγα λοιπόν που έμαθα για τον Άγιο Πατέρα και ωφελήθηκα πολύ, θέλω να τα γράψω για να ωφεληθούν και άλλες ψυχές.

Όπως πληροφορήθηκα, η καταγωγή του ήταν από την Ελλάδα, και ήρθε στο Άγιον Όρος γύρω στην Ελληνική Επανάσταση, κατά το 1821.

Ο ευλαβής νέος μετά από το προσκύνημα του στην Παναγία την «Πορταΐτισσα» της Ι. Μονής Ιβήρων, πέρασε και από την Μεγίστη Λαύρα, προσκύνησε και τον Άγιο Αθανάσιο και έκανε θερμή προσευχή να τον οδηγήσει η Παναγία να βρει ενάρετο Γέροντα, για να υποταχθεί, να γίνει Μοναχός.

Πήρε λοιπόν τον δρόμο μετά ξένοιαστος και προχωρούσε με εμπιστοσύνη στον Θεό. Όταν πέρασε και την Κερασιά και προχωρούσε για την Αγία Άννα, πήρε άλλο μονοπάτι και βγήκε στο Κελλί του Αγίου Αρτεμίου.

 

Τι με κοιτάς; Κάνε τον σταυρό σου και μπες μέσα στον φούρνο να το βγάλεις

 

 

 

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας

 

Ο Γέροντας εκεί ήταν πολύ ευλαβής και μεγάλος αγωνιστής, προικισμένος με πολλές αρετές, γι’ αυτό και τον ανέπαυσε.

Οι άλλοι Πατέρες από τα γύρω Κελλιά, που έβλεπαν τον νεαρό δόκιμο να αγωνίζεται ίσια με τον Γέροντα του, ανησυχούσαν κάπως και έλεγαν στον Γέροντα να τον προσέχει λίγο και να τον οικονομάη, γιατί είναι νέος και έπεσε απότομα στην άσκηση. Αλλά ο Γέροντας έλεγε:

– Μην ανησυχείτε, γιατί ξέρω τι άνθρωπο έχω.

Μέσα σε λίγο διάστημα ο νέος έγινε Μοναχός και ονομάσθηκε Δανιήλ. Έφτασε δε σε πνευματικά μέτρα, γιατί ήταν αγνός όχι μόνο στο σώμα και στην ψυχή αλλά και στο νου, διότι πάντα είχε καλούς λογισμούς, και στην καρδιά του την καθαρή κατοικούσε ο Χριστός.

Κάποτε, λοιπόν, είχαν ανάψει τον φούρνο, για να ψήσουν ψωμί και να κάνουν παξιμάδι.

Εκεί που σκόρπιζε τα αναμμένα κάρβουνα με το σεντράκι (μακρύ ξύλο, που έχει στην άκρη ένα γυριστό σίδερο), για να πυρωθή όλος ο φούρνος εξ ίσου, από την πολλή φωτιά κάηκε το ξύλο, και έμεινε το σίδερο μέσα στον αναμμένο φούρνο.

 

Ο Πατήρ το είπε αμέσως στον Γέροντα του, για να μη καθυστερήσει ο φούρνος, και ο Γέροντας του απαντάει:

– Τι με κοιτάς; Κάνε τον Σταυρό σου και έμπα μέσα στον φούρνο να το βγάλης, να μην καθυστερούμε.

Ο Πατήρ Δανιήλ έκανε τον Σταυρό του και μπήκε μέσα στον αναμμένο φούρνο.

Έπιασε το κοκκινισμένο σίδερο με τα χέρια του, χωρίς να κάνει ούτε το παραμικρό έγκαυμα και χωρίς να καεί μια τρίχα από τα γένια του!

Το σπουδαιότερο δε απ’ όλα ήταν, που ούτε καν του πέρασε λογισμός ότι κάτι έκανε!

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ
ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ
ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ»
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Written Από Κώστας Σάμαρας

Παθιασμένος αναλυτής αφοσιωμένος κοινωνικός συνθέτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Από μικρός τα έγραφε στα ίντερνετς. Εδώ θα τον δεις να μιλάει για όλα όσα αγαπάει: Lifestyle, Lifehacks Και με πολύ πίκρα για πολιτική. Χωρίς πλάκα!

Τι κι αν έχω καρκίνο; Εγώ πάντα θα χαμογελάω

Σταύρωμα πιστών στο Λυκαβηττό με τον θαυματουργό Σταυρό: Ύψωση του Τιμίου Σταυρού